Notícies

24 de novembre de 2021 - Notes de Premsa

Sala MAR, nou concepte de sales d’estar per a pacients hospitalitzats

Sala MAR, nou concepte de sales d’estar per a pacients hospitalitzats

L'Hospital del Mar estrena un nou espai per a malalts hospitalitzats, dissenyat d'acord amb les preferències expressades pels mateixos pacients en diferents processos de participació i co-creació organitzats pel centre. La iniciativa s'ha materialitzat gràcies a la donació de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. El projecte té prevista la transformació de totes les sales d'espera de l'Hospital del Mar en sales d'estar.

Els pacients ingressats al Servei de Cirurgia, a la quarta planta de l'Hospital del Mar, ja poden gaudir del nou espai, la sala MAR, la transformada sala d'estar per a les persones ingressades, els seus familiars i acompanyants. La iniciativa té el seu origen en els processos de co-creació posats en marxa per conèixer les necessitats i les experiències de les persones usuàries del centre, per a identificar possibilitats de millora i per a l'ús i el disseny dels espais i dels equipaments. En aquest sentit, la conceptualització de les sales d'estar es basa a entendre aquests espais com a zones de reunió, desconnexió i relaxació per als malalts i per als seus acompanyants, amb la filosofia d'oferir-los una zona a la qual se sentin com a casa. Dissenyat amb colors càlids, mobiliari còmode, zones compartimentades i espais per a la conversa, la lectura o, simplement, gaudir de moments d'intimitat. I tot amb unes vistes extraordinàries  de la mar Mediterrània.

L'interiorisme del projecte l'ha dirigit l'Estudi Aura, i el projecte ha estat possible gràcies a les donacions aportades per persones anònimes i solidàries que juntament amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, tenen com a propòsit la millora del benestar físic, emocional i social dels pacients i les seves famílies. 

La Fundació Amics de l'Hospital del Mar, amb la col·laboració de la Fundació Nous Cims, ja es va implicar en una primera experiència similar, la sala d'espera transformada en sala d'estar per als pacients que esperen per rebre el tractament de quimioteràpia, Domum MAR.

Aquesta iniciativa es vol estendre a totes les sales d'estar de l'Hospital del Mar.  

Sala_Espai_MAR

D’esquerra a dreta, Paloma Garcimartín, Miguel Pera, Xavier Trias, Olga Pané, Maribel Pérez i Núria Saavedra

Sala_Espai_MAR

Sala_Espai_MAR

Sala_Espai_MAR

Detalls de la Sala Espai MAR

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat