Notícies

11 de novembre de 2021 - Informació general

L’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques reben més d’1,1 milions d’euros de les noves estructures RICORS de l’ISCIII

L’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques reben més d’1,1 milions d’euros de les noves estructures RICORS de l’ISCIII

Cinc grups dirigits per professionals de l'IMIM i l'Hospital del Mar han sigut acceptats per formar part de les noves estructures d'investigació RICORS (Redes de Investigación Cooperativa Orientadas a Resultados en Salud) que atorga l'Instituto de Salud Carlos III. Aquesta acceptació comporta també l'obtenció de finançament que en aquest cas serà d'un total de més de 1,1 milions d'euros. Un d'aquests grups serà el coordinador d'una de les RICORS.

L'objectiu d'aquestes noves estructures és promoure la recerca orientada a resultats en salut mitjançant la coordinació del teixit investigador en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut al voltant d'un objectiu de recerca concret i definit, d'utilitat específica per al conjunt de la ciutadania, a més de vertebrar la R+D+I entre grups de recerca procedents de diferents comunitats autònomes, orientant la seva activitat investigadora cap a objectius comuns que permetin l'obtenció de resultats traslladables a la població.

La RICORS anomenada Red de Investigación en Atención Primaria de Addicciones (RIAPAd) en l'àmbit de Atención Primaria, Cronicidad y Promoción de la Salud, estarà coordinada per la Dra. MartaTorrens, coordinadora del Grup de recerca en Addiccions de l'IMIM i directora del Procés d'Addiccions de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD), i comptarà amb un finançament de gairebé 500.000 euros. També en formarà part el grup del Dr. Rafael Maldonado, coordinador del Grup recerca en neurofarmacologia de l'IMIM, cap del Laboratori de Neurofarmacologia del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) i Catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

També en l'àmbit de Atención Primaria, Cronicidad y Promoción de la Salud el grup de la Dra. Maria Sala, coordinadora del Grup de recerca en Epidemiologia i avaluació i cap de secció d'Avaluació i Qualitat del Servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar, s'integra a la RICORS que porta per títol Red de Investigación en cronicidad, atención primaria y promoción de la salud (RICAPPS)

En l'àmbit de Enfermedades Vasculares Cerebrales, el Dr. Jordi Jiménez-Conde, investigador del Grup de recerca Neurovascular de l'IMIM i metge adjunt del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar, formarà part de RICORS-ICTUS.

Per últim, en l'àrea de Inflamación e Inmunopatología de Órganos y Sistemas, a la RICORS2040 (KIDNEY DISEASE), s'hi integrarà el grup de la Dra. Marta Crespo, coordinadora del Grup de Recerca en Nefropaties i cap del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat