Notícies

8 de novembre de 2021 - Informació general

Premi per a un treball de recerca sobre el protocol postoperatori de la cirurgia del galindó del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Premi per a un treball de recerca sobre el protocol postoperatori de la cirurgia del galindó del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

L'European Foot and Ankle Society ha atorgat el premi a la millor comunicació oral a una recerca portada a terme per professionals d'aquest servei. El reconeixement ha estat lliurat al congrés de l'entitat, celebrat a Lió, França, del 21 al 23 d'octubre.

Una recerca portada a terme pels membres de la Unitat de Peu i Turmell del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar ha rebut el premi a la millor comunicació oral al 14è congrés de l'European Foot and Ankle Society, celebrat el passat mes d'octubre a Lió, França. Es tracta d'un treball que ha demostrat la viabilitat de reduir el temps durant el qual un pacient operat de galindons ha de dur una sabata rígida per evitar complicacions després de la cirurgia.

Premi_EFAS_Albert_Ginés

El Dr. Albert Ginés-Cespedosa al congrés d’EFAS

El treball 'Halving the usage of rígid-soled shoes does not affect outcomes in forefoot reconstruction surgery', liderat per Albert Ginés-Cespedosa, Daniel Bianco Adames, Gemma González Lucena, Berta Gasol i Paula Serrano, ha analitzat la possibilitat de reduir el temps que aquests pacients han de dur sabata rígida després de la intervenció quirúrgica. La majoria dels protocols postoperatoris estableixen un termini llarg, d'entre sis i vuit setmanes, per protegir la zona operada i evitar complicacions. Però aquest tipus de calçat provoca problemes, com ara marxa alterada, dolors a les articulacions del turmell, genoll, maluc o a la columna lumbar. L'estudi ha avaluat la possibilitat de reduir aquest període a menys de la meitat, tres setmanes, i ha demostrat que és factible sense afectar el resultat de la cirurgia. Aquest fet implica una recuperació més ràpida i una reducció de les visites a l'hospital després de la intervenció.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat