Notícies

3 de novembre de 2021 - Informació general

Tres professionals del Servei d’Anestesiologia col·laboren amb el nou Llibre Blanc de la SEDAR

Tres professionals del Servei d’Anestesiologia col·laboren amb el nou Llibre Blanc de la SEDAR

Els doctors Elvira Bisbe, Antonio Montes i Lourdes Trillo han participat en la redacció d'aquesta nova edició, publicada 28 anys després de l'anterior.

La Sociedad Española de Anestesiología, Reanimación i Terapéutica del Dolor (SEDAR) acaba de publicar una nova edició del seu Llibre Blanc, que recull les recomanacions més actualitzades sobre les normes d'actuació a les diferents àrees assistencials en aquest camp. La presentació oficial es va fer en el marc del XXXV Congreso Nacional de Secciones SEDAR, que va tenir lloc a principis del mes d'octubre en format virtual. Aquesta publicació substitueix l'anterior edició, publicada ara fa gairebé trenta anys.

Lourdes_Trillo_Elvira_Bisbe_Antonio_Montes

D’esquerra a dreta, Lourdes Trillo, Elvira Bisbe i Antonio Montes

El Llibre Blanc de la SEDAR ha comptat amb la participació d'un centenar de metgesses i metgess especialistes, entre els quals, tres professionals de l'Hospital del Mar. La Dra. Elvira Bisbe, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia, s'ha encarregat de l'apartat dedicat a les estratègies perioperatòries per al maneig òptim de la sang (Patient Blood Management). El Dr. Antonio Montes, cap de secció de la Unitat del Dolor, ha desenvolupat el capítol sobre les clíniques del dolor. I la Dra. Lourdes Trillo, metgessa adjunta del servei, el dedicat al dolor agut, el seu tractament i als indicadors de qualitat, seguretat i eficiència clínica d'aquest.

Com a novetats, aquesta edició del Llibre Blanc ha incorporat aspectes que no estaven presents en l'anterior publicació, com ara la prehabilitació abans de  la cirurgia i les unitats de dolor agut.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat