Notícies

15 d'octubre de 2021 - Informació general

El Servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar, primer centre català que rep l’acreditació ACERCA de la Sociedad Española de Nefrología

El Servei de Nefrologia de l’Hospital del Mar, primer centre català que rep l’acreditació ACERCA de la Sociedad Española de Nefrología

La tasca interdisciplinària del Servei de Nefrologia en l'atenció i cures als pacients amb malaltia renal crònica avançada ha estat reconeguda en la primera edició d'aquesta iniciativa, pionera al món.

La Sociedad Española de Nefrología ha volgut reconèixer la tasca en l'atenció als pacients amb malaltia renal crònica avançada (ERCA en les seves sigles en castellà) en la primera edició de les acreditacions del programa ACERCA, una iniciativa pionera al món. Entre els nou centres que l'han assolit, hi ha només un de català, el Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar.

Equip_ERCA

L’equip d’​atenció i cures als pacients amb malaltia renal crònica avançada

El lliurament de les acreditacions es va fer el passat 28 de setembre en un acte al Col·legi de Metges de Madrid. El model d'acreditació de qualitat de les unitats ERCA busca millorar l'atenció assistencial i la qualitat de vida dels pacients que pateixen malaltia renal crònica en estat avançat. En el cas de l'Hospital del Mar, això implica un equip interdisciplinari format per metgesses i metges, infermeres, psicòlegs i treballadores socials, per oferir als malalts una atenció integral que engloba tots els aspectes del seu tractament, no només els sanitaris.

Els altres centres que han rebut l'acreditació són l'Hospital Marqués de Valdecilla de Santander, l'Hospital Universitari de Torrevella, a Alacant, l'Hospital Da Costa Burela i l'Hospital Lucus Augusti, tots dos de Lugo. També l'Hospital Mancha Centro d'Alcázar de San Juan, a Ciudad Real, l'Hospital Universitari de León, l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla i l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

 

El pacient renal avançat

Les persones amb malaltia renal avançada (ERCA), disposen de diferents opcions de tractament per a la seva patologia. Des del trasplantament sense necessitar accedir a la diàlisi, en cas de disposar d'un donant viu, als diferents tipus de diàlisi i la possibilitat de poder fer el tractament al domicili o a l'hospital, en funció dels valors i de l'estil de vida del pacient, en un procés de presa de decisions compartides. Tot plegat, en coordinació amb altres especialistes més enllà dels equips mèdics i d'infermeria de nefrologia per oferir una atenció integral.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat