Notícies

1 d'octubre de 2021 - Informació general

Dos treballs del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia premiats al congrés conjunt de l’AEA i la SEROD

Dos treballs del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia premiats al congrés conjunt de l’AEA i la SEROD

La Asociación Española de Artroscopia i la Sociedad Española de la Rodilla li han atorgat els premis a la millor comunicació oral i al millor treball publicat en llengua anglesa a la cita celebrada a Palma de Mallorca. A més, el Dr. Raúl Torres, metge adjunt del servei, va ser nomenat membre de la Junta Directiva de l'AEA.

Dos treballs sobre la tècnica de la tenòdesi extraarticular per a tractar la inestabilitat del genoll presentats pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar han estat premiats al congrés conjunt de la Asociación Española de Artroscopia (AEA) i la Sociedad Española de la Rodilla (SEROD), celebrat entre el 22 i el 25 de setembre a Palma de Mallorca. Tots dos formen part de la tesi doctoral del Dr. Simone Perelli, metge adjunt del servei.

Congrés_AEA

El Dr. Simone Perelli al congrés

El primer estudi, Evaluating for tunnel convergence in ACL reconstruction wiht modified lemaire tenòdesis: what is the best tunnel angle to decrease risk?, va rebre el premi al millor article publicat en revistes internacionals. En aquest cas, es va investigar com evitar una de les complicacions més habituals durant la realització de la tècnica de la tenòdesi extraarticular, la col·lisió entre el túnel ossi utilitzat durant la seva realització i el túnel ossi que es fa servir per a la reconstrucció del lligament creuat anterior.

El segon, titulat La Tenodesis Extra-Articular Anterolateral Altera El Proceso de Ligamentación de la Plastia De Ligamento Cruzado Anterior Estudio Propospectivo Comparativo En Resonancia Magnética, valora, mitjançant un estudi de ressonància magnètica, l'efecte biològic que la tècnica té sobre la maduració del lligament creuat anterior. Els investigadors van comprovar com, la tenòdesi, a causa de la disminució de les forces de càrrega en l'àmbit del lligament durant la fase de maduració, alenteix la mateixa maduració. Aquest treball va rebre el premi a la millor comunicació oral del congrés.

En el mateix congrés i en el marc de l'assemblea extraordinària de l'AEA, es va nomenar el Dr. Raúl Torres, metge adjunt del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, membre de la seva Junta Directiva.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat