Notícies

20 de setembre de 2021 - Informació general

Primers implants auditius osteointegrats a l’Hospital del Mar

Primers implants auditius osteointegrats a l’Hospital del Mar

Per primera vegada a la història del centre, l'equip del Servei d'Otorrinolaringologia ha realitzat la cirurgia per implantar els  primers dispositius d'aquest tipus. Les intervencions es van realitzar amb èxit el passat 15 de juliol.

El passat 15 de juliol es va fer a l'Hospital del Mar la cirurgia per a la implantació dels primers implants auditius osteointegrats a 3 pacients amb pèrdua de l'audició. Les cirurgies van ser un èxit i passat un mes i amb l'implant osteointegrat de forma correcta, ja s'han pogut acoblar els aparells que els permeten tornar a escoltar. Els pacients, de 65, 54 i 35 anys d'edat, patien d'hipoacúsies mixtes severes bilaterals amb supuracions recurrents i durant els últims anys tenien una molt mala tolerància als audiòfons.

Implants_osteointegrats

Un moment d’una de les cirurgies

La intervenció ha estat possible gràcies a la tasca conjunta de l'equip d'audiòlogues del servei (Rosa Maria Sabater i Julieta de Ochao), així com de l'equip quirúrgic, els doctors, Gabriel Pedemonte i Zenaida Piñeiro, i les infermeres quirúrgiques Cèlia Clavero i Miriam Travé. Com explica el Dr. Pedemonte, metge adjunt del Servei d'Otorrinolaringologia, "ara disposem d'una nova eina per a millorar l'audició en aquells pacients que no toleren els audiòfons".

 

Solució per a la pèrdua de l'audició

Els implants osteointegrats ofereixen una solució òptima per a aquells pacients que, per diverses causes, no es poden adaptar als audiòfons convencionals. Consisteix a oferir l'audició a través de la conducció òssia directa, estimulant així la còclea, la part del sistema auditiu que transforma els sons en missatges nerviosos i els envia al cervell.

Implants_osteointegrats

Ajustament de l’implant

La seva utilització està indicada en pacients amb patologies com ara otitis mitjanes cròniques a les quals s'ha destruït l'oïda mitjana, intervinguts de colesteatoma (tumor epidèrmic de l'orella), timpanoplàsties o mastoïdectomies (cavitats quirúrgiques). També altres com l'otoesclerosi, la timpanoesclerosi o pacients amb hipoacúsia i una gran discapacitat auditiva que no poden portar audiòfons convencionals.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat