Notícies

15 de setembre de 2021 - Informació general

Una beca de l’European Society of Medical Oncology potenciarà la recerca en càncer de pulmó a l’Hospital del Mar

Una beca de l’European Society of Medical Oncology potenciarà la recerca en càncer de pulmó a l’Hospital del Mar

Setmana Europea del Càncer de Pulmó

La societat europea ha atorgat a l'oncòleg portuguès Pedro Rocha una de les seves beques ESMO Research Fellowship. Això li permetrà incorporar-se a l'equip de càncer de pulmó del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, així com desenvolupar un projecte de recerca en aquest camp a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

El Dr. Pedro Rocha és un dels nou guardonats per l'European Society of Medical Oncology. En el seu cas, ho farà incorporant-se a l'equip de càncer de pulmó de l'Hospital del Mar que lidera la Dra. Edurne Arriola. També participarà en la recerca que desenvolupa aquest equip a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques en el camp del càncer de pulmó de cèl·lules petites.

Pedro_Rocha

El Dr. Pedro Rocha

Aquestes beques, les ESMO Research Fellowship, permeten a metges i investigadors joves l'oportunitat de desenvolupar un projecte de recerca en un centre de referència europeu. Com explica la Dra. Arriola, "la concessió d'aquesta ajuda situa l'Hospital del Mar com un centre d'interès i de primer nivell en oncologia al món". El Dr. Rocha actualment desenvolupava la seva tasca al MD Anderson Cancer Center de la Universitat de Texas, als Estats Units. 

"El reconeixement per part de l'ESMO suposa una oportunitat per a focalitzar-me en una patologia amb una necessitat clara i urgent de noves estratègies terapèutiques: el càncer microcític de pulmó. El lideratge d'aquest projecte per part de la Dra. Arriola, una referent en aquest camp, serà un factor essencial per a l'èxit del mateix", apunta el Dr. Rocha. A banda de l'activitat assistencial a l'Hospital, el Dr. Rocha també participarà en un projecte de recerca translacional que analitzarà nous abordatges terapèutics en el càncer de pulmó de cèl·lula petita.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat