Notícies

31 de maig de 2021 - Informació general

Guanyem espai saludable amb la campanya "Allunyem el tabac"

Guanyem espai saludable amb la campanya

I t'ajudem a deixar de fumar amb un Live Instagram amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense Tabac, i coincidint amb aquesta data, engega a tots els centres del PSMAR la campanya Allunyem el Tabac, impulsada per la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum i coordinada per l'Institut Català d'Oncologia i l'Agència de Salut Pública. Es tracta d’una campanya de senyalització que pretén allunyar el consum de tabac de les entrades dels recintes hospitalaris, amb l'objectiu final de reduir la visibilitat del tabac, desnormalitzar-ne el consum i sensibilitzar la població sobre la importància de deixar de fumar. A més, la Comissió Hospitals Sense Fum i el programa La Mar de Saludable organitzen un Instagram Live que es podrà seguir al perfil d’Instagram de l’Hospital del Mar, amb les doctores Francina Fonseca, de Psiquiatria, i Rocio Villar, de Salut Laboral, el mateix dilluns 31 de maig a les 14,30 h. Animeu-vos a participar i a conversar amb elles per a poder resoldre els dubtes i preguntes que tingueu amb relació a l’addicció al tabac i a la seva deshabituació. 

L'actual Llei del Tabac 28/2005, amb les seves posteriors modificacions, va prohibir fumar a l'interior dels centres sanitaris i posteriorment va ampliar aquesta prohibició a tot el recinte sanitari, incloent-hi les àrees a l'aire lliure. Aquest va ser un pas important cap a la desnormalització del consum del tabac. Això no obstant, una de les conseqüències d'aquesta millora ha estat que a les entrades dels recintes sanitaris es concentra una quantitat considerable de persones fumant. Això comporta que el fum ambiental del tabac pugui entrar a l'interior dels centres i que a les portes d'entrada es visualitzi en gran manera el consum de tabac i les burilles a terra, fet que no ajuda a la imatge de l'hospital com a centre promotor de la salut.

La campanya ha estat dissenyada amb l'objectiu de crear una àrea lliure de tabac a les entrades i així allunyar aquest consum i la seva visibilitat. La fita final és la de sensibilitzar la població de la importància de deixar el tabac. A la vegada, també vol reforçar el rol modèlic dels professionals de la salut que treballen al centre com a agents promotors de la salut.

La campanya es concreta marcant un perímetre al sòl de l'espai públic al voltant de les entrades del centre, on no es podrà fumar. S'acompanyarà de retolació específica.

Us recordem que el Servei de Salut Laboral ofereix mesures de suport i tractament a les persones que es vulguin deshabituar. Els interessats s'hi poden posar en contacte a través de l'extensió 3066 o el telèfon 932483066. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat