Notícies

28 de maig de 2021 - Informació general

Paloma Garcimartín, nova Directora Infermera de l’Hospital del Mar

Paloma Garcimartín, nova Directora Infermera de l’Hospital del Mar

La fins ara coordinadora Infermera de l'Àrea Ambulatòria substitueix Lourdes García Zaldívar en el càrrec.

Paloma Garcimartín es convertirà, el pròxim 1 de juliol, en la nova Directora Infermera del Parc de Salut Mar. Pren el relleu de Lourdes García Zaldívar, que ocupava el càrrec des de l'any 2013 i que ha anunciat la seva jubilació. Garcimartín inicia aquest nou repte amb "il·lusió, respecte i compromís".

Paloma_Garcimartín

Paloma Garcimartín

La nova màxima responsable d'infermeria del PSMAR ocupava fins ara la coordinació Infermera de l'Àrea Ambulatòria. Prèviament, havia desenvolupat la seva carrera assistencial als serveis de cures intensives, reanimació, neurologia i neurocirurgia i hemodinàmica i angioradiologia. També havia estat cap d'infermeres en pràctica avançada.

Formada a l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, ha desenvolupat tota la seva carrera professional al PSMAR, tant a nivell assistencial com docent, a l'ESIMAR. A la vegada, és llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha cursat el Màster Oficial de Lideratge i Gestió dels Serveis d'Infermeria de la Universitat de Barcelona i és Doctora en Infermeria per aquesta universitat amb qualificació Excel·lent Cum laude. També ha dut a terme activitat investigadora, amb més de quaranta comunicacions presentades a congressos, una vintena d'articles en revistes nacionals i internacionals indexades, i la participació en cinc projectes de recerca competitius en l'àrea de les malalties del cor.

 

Lourdes García Zaldívar

Lourdes García Zaldívar deixa el seu càrrec com a Directora Infermera per passar ser un suport dins la nova direcció, abans de finalitzar la seva vida laboral. Ha estat vinculada a la institució des de l'any 1979 i ha desenvolupat diferents rols durant aquesta llarga etapa, iniciada com a infermera quirúrgica i passant per diferents càrrecs de gestió assistencial, fins a arribar a ser adjunta a la Direcció Infermera del PSMAR.

La seva etapa com a Directora Infermera va començar l'any 2013, apostant per la coordinació i continuïtat de les cures als pacients, els vincles col·laboratius entre professionals, així com la visualització i descripció de la pràctica avançada infermera i la introducció de nous rols professionals dins els equips assistencials. L'establiment de convocatòries per a l'accés a càrrecs infermers i l'avaluació de la seva gestió cada quatre anys posa de manifest la transparència organitzativa dins la seva direcció.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat