Notícies

26 de maig de 2021 - Informació general

Els premis La Mar de Saludable aposten per l’alimentació saludable i la mobilitat sostenible

Els premis La Mar de Saludable aposten per l’alimentació saludable i la mobilitat sostenible

La tercera edició dels premis La Mar de Saludable han reconegut l'aposta de les infermeres Esther Garrido i Ana Viu per l'alimentació saludable als centres del Parc de Salut Mar. També han destacat un projecte per a la creació d'un ecosistema verd al PSMAR i altres dos que aposten per la bicicleta com a mitjà de mobilitat sostenible. Els premis s'han atorgat aquest 26 de maig dins la IV Jornada Activa't.

L'aposta per una alimentació més saludable de les infermeres de consultes externes d'Hepatologia, Esther Garrido i Ana Viu, ha estat reconeguda com la millor de les nou presentades a la tercera edició dels premis La Mar de Saludable. El seu projecte vol potenciar la creació d'illes saludables d'alimentació, a les quals les màquines de venda ofereixin opcions de menjar baixes en sucres afegits i greixos, amb alt contingut en fibra i amb productes frescos.

Ana_Viu_Esther_Garrido

Les autores de la proposta guanyadora, Ana Viu i Esther Garrido

Els altres projectes finalistes són els impulsats per Pablo Knobel i la Dra. Margarita Posso per a la creació d'un ecosistema PSMAR, aprofitant i potenciant els espais verds existents als diferents centres, i dues propostes que aposten per potenciar els desplaçaments en bicicleta, amb espais segurs per aparcar i la creació de zones d'estacionament al Centre Fòrum. En aquest cas, els impulsors són Juan Antonio Turmo, en representació del Comitè d'Empresa, i Sofia Amador, en representació de l'equip del CAS Fòrum.

Com ha volgut destacar a l'acte, que ha format part de la IV Jornada Activa't, la gerent del Parc de Salut Mar, la Dra. Olga Pané, "millorar la salut dels nostres professionals, millora la salut dels nostres pacients". En el mateix sentit s'ha expressat la Dra. Carme Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut, que ha afirmat que "la promoció de la salut s'aconsegueix capacitant a les persones per tenir capacitat de cuidar-se a si mateixes". Precisament, aquest és un dels objectius del programa La Mar de Saludable. L'acte ha estat promogut pels membres del grup promotor de la salut, la Dra. Cristina Iniesta, la Dra. Consol Serra, el Dr. Francesc Macià, en Jesús Escribano i la Vanesa Balsells.

La jornada també ha comptat amb la participació de la cuinera del restaurant Semproniana, Ada Parellada, que ha donat consells per fer carmanyoles saludables sense malbaratar aliments (els podeu tornar a veure aquí). A la vegada, s'ha ofert un menú especial de dieta mediterrània a tots els centres del PSMAR. Les empreses Aigües de Suez, Capgemini Engineering, Henkel i Sodexo han col·laborat amb la jornada.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat