Notícies

19 de maig de 2021 - Informació general

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears premia un projecte codirigit per la Dra. Lara Pijuan

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears premia un projecte codirigit per la Dra. Lara Pijuan

El curs pràctic 'Citopràctica', organitzat per la Societat Catalana de Citopatologia, ha rebut una de les beques d'ajut per incentivar programes d'innovació docent de l'entitat.

L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears ha atorgat una de les seves beques d'ajut per incentivar programes d'innovació docent a filials i societats d'aquesta entitat, al curs 'Citopràctica', dirigit de forma conjunta per la Dra. Lara Pijuan, metgessa adjunta del Servei de Patologia de l'Hospital del Mar i vicepresidenta de la Societat Catalana de Citopatologia, i la Dra. Carme Dinarés, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i presidenta d'aquesta societat. El lliurament de la beca es va fer el passat 18 de maig.

El curs guardonat, que acabarà la seva primera edició el juny d'aquest any, ha ofert una completa formació en el camp de la citologia pràctica tot i les limitacions derivades de la pandèmia de la COVID-19. De forma mensual, s'han discutit amb els participants casos clínics citològics amb imatges escanejades, recreant la dinàmica d'una reunió pràctica dirigida per una patòloga experta. Tots els casos es van digitalitzar a l'Hospital del Mar i eren accessibles per als alumnes. Per fer-ho possible, s'ha utilitzat l'última tecnologia disponible, com ara escàners de portaobjectes de vidres, per aconseguir una imatge de la mateixa qualitat que la que es podria veure a través d'un microscopi òptic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat