Notícies

7 de maig de 2021 - Informació general

La Dra. Clara Montagut participarà en la redacció de les guies de l’ESMO sobre l’ús de la biòpsia líquida en pacients amb càncer

La Dra. Clara Montagut participarà en la redacció de les guies de l’ESMO sobre l’ús de la biòpsia líquida en pacients amb càncer

Ha estat convidada a formar part del grup d'experts que redactarà les recomanacions de l'European Society of Medical Oncology sobre l'ús apropiat d'aquesta tècnica i la seva implementació a la pràctica clínica.

La cap de secció d'Oncologia Digestiva del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar i investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), la Dra. Clara Montagut, serà una de les redactores de les recomanacions de l'ESMO per a l'ús de la biòpsia líquida en pacients amb càncer. El projecte el lidera el professor Nicholas Turner, de l'Institute of Cancer Research de Londres. La iniciativa forma part de la tasca del Grup de Treball en Recerca Translacional i Medicina de Precisió de l'entitat.

Clara_Montagut

La Dra. Clara Montagut

L'elaboració d'aquestes recomanacions forma part del treball d'aquest grup per avaluar la utilitat de la tècnica de la biòpsia líquida per a l'estratificació dels pacients oncològics. Per aquest motiu, es redactarà un estudi amb recomanacions sobre quan és adequada la seva utilització a la pràctica clínica i la metodologia més adequada per a la seva implementació. Es preveu que aquest treball es pugui publicar abans de final d'any a una revista científica especialitzada en oncologia mèdica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat