Notícies

26 d'abril de 2021 - Informació general

La Unitat de Reanimació Quirúrgica de l’Hospital del Mar obté per primera vegada la certificació ISO 9001:2015

La Unitat de Reanimació Quirúrgica de l’Hospital del Mar obté per primera vegada la certificació ISO 9001:2015

És una de les primeres Unitats de crítics d'Espanya certificades en aquesta norma. La seva obtenció avala el seu sistema de gestió de qualitat i acredita el seu compromís amb la qualitat i la seguretat en el desenvolupament de la seva activitat assistencial.

La Unitat de Reanimació Quirúrgica del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar va obtenir el passat 19 de gener la certificació ISO 9001:2015. Aquesta certificació avala el seu sistema de gestió de qualitat i acredita el compromís de la Unitat amb la qualitat i seguretat en el desenvolupament de la seva activitat assistencial. És la primera unitat d'hospitalització i exclusivament assistencial a l'Hospital del Mar que aconsegueix aquesta certificació.

La certificació, malgrat les dificultats derivades per la pandèmia de la COVID-19 que ha patit directament aquesta unitat, s'assoleix després de superar l'auditoria inicial de la Norma ISO 9001:2015. Per aconseguir-la, els professionals de la unitat han treballat durant els últims 2 anys en l'elaboració d'un pla estratègic propi i alineat amb les directrius d'actuació emmarcades dins del Pla estratègic del PSMAR, en la revisió dels procediments i protocols clínics, i en la seva adaptació a la normativa vigent.

La Unitat de Reanimació Quirúrgica forma part del Comitè d'estandardització ISO del PSMAR, que lidera la Direcció de Qualitat i que facilita eines comunes de gestió, a més d'un espai d'intercanvi entre serveis i unitats que es gestionen sota la Norma ISO. En els últims anys, s'ha impulsat des de la Societat d'Anestesiologia i Reanimació l'obtenció de la certificació a través de la Norma ISO 9001:2015, tant en l'àmbit català com espanyol, essent la unitat referent en aquest camp i formant part del grup de treball de Gestió de Qualitat de la Societat Espanyola d'Anestesiologia i Reanimació, amb l'objectiu de garantir la millora continuada i l'excel·lència assistencial.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat