Notícies

16 d'abril de 2021 - Info COVID19

Destacada participació de l’Hospital del Mar en el segon Congreso Nacional Multidisciplinar COVID-19

Destacada participació de l’Hospital del Mar en el segon Congreso Nacional Multidisciplinar COVID-19

Organitzat per una vuitantena de societats científiques i celebrat de forma virtual entre els dies 12 i 16 d'abril, ha tingut com a objectiu promoure un millor coneixement comú i multidisciplinari sobre la pandèmia de la COVID-19.

Fins a vuit professionals de l'Hospital del Mar han participat en la segona edició del Congreso Nacional Multidisciplinar COVID-19, que s'ha celebrat aquesta setmana en format virtual. Una trobada organitzada per 78 societats científiques estatals i que ha arribat set mesos després de la celebració del primer congrés.

Nascut amb l'objectiu de promoure la millora del coneixement comú sobre la COVID-19, el congrés ha acollit a prop de 400 ponents en gairebé noranta sessions, que s'han pogut seguir de forma virtual. S'hi han abordat tots els aspectes relacionats amb la pandèmia, amb representació de professionals de moltes de les especialitats afectades.

En són un exemple les ponències i la participació dels professionals de l'Hospital del Mar. El cap d'Unitat d'Infermeria de Neurologia, David Iglesias, hi ha analitzat el reptes i aprenentatges de la infermeria neurològica durant la pandèmia, mentre que la fisioterapeuta del Servei de Pneumologia Ana Balañá, hi ha parlat de l'organització dels equips de fisioteràpia per donar resposta a les necessitats que se n'han derivat. També ha moderat una taula sobre les lliçons apreses a Itàlia sobre la COVID-19 persistent.

Per la seva banda, el Dr. Flavio Zuccarino, metge adjunt del Servei de Radiologia, ha tractat el diagnòstic radiològic de la COVID-19 i les seves complicacions a través de l'ecografia, i el Dr. Roberto Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses, de l'impacte del tractament amb remdesivir per al Sistema Nacional de Salut. I el cap del Servei de Medicina Intensiva, el Dr. Joan Ramon Masclans, ha analitzat l'atenció al pacient COVID-19 ingressat a les UCI.

La Dra. Mar Iglesias, cap de secció del Servei de Patologia, ha explicat l'experiència de l'Hospital del Mar en la gestió de mostres i de personal durant la pandèmia. Per últim, la Dra. Marta Crespo, cap de secció de Trasplantament del Servei de Nefrologia, ha moderat una taula rodona organitzada per la Sociedad Española de Trasplante i la Dra. Núria Rodríguez de Dios, metgessa adjunta del Servei de Radiologia Radioteràpica, ha fet el mateix amb una taula de debat sobre l'impacte de la pandèmia en la seva especialitat, organitzada per la Sociedad Española de Oncología Radioterápica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat