Notícies

1 de febrer de 2021 - Informació general

El Dr. Juan Pablo Horcajada és el nou president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

El Dr. Juan Pablo Horcajada és el nou president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

Va ser nomenat per al càrrec a l'assemblea de l'entitat celebrada el passat 3 d'octubre i va prendre possessió del càrrec l'1 de gener. Succeeix la Dra. Carmen Muñoz Almagro, de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

El Dr. Juan Pablo Horcajada, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, és, des de l'1 de gener, el nou president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica. L'elecció es va realitzar a l'assemblea de l'entitat celebrada el 3 d'octubre de l'any passat i ocuparà el càrrec durant els pròxims dos anys.

Juan_Pablo_Horcajada

El Dr. Juan Pablo Horcajada, en una imatge d’axiu

Fins ara, el Dr. Horcajada ocupava la vicepresidència de la societat, que presidia la Dra. Carmen Muñoz Almagro, microbiòloga de l'Hospital Sant Joan de Déu. Les seves prioritats en el nou càrrec són "potenciar les activitats dels grups de treball de la societat, fomentar el desenvolupament d'estudis de recerca multicèntrics amb els seus socis, incrementar i estimular la participació dels residents en les seves activitats, així com la visibilitat de la societat i de les especialitats de Malalties Infeccioses i de Microbiologia Clínica als mitjans de comunicació i a les xarxes socials".

A la vegada, el nou president apunta que els reptes més importants dels especialistes en malalties infeccioses i dels microbiòlegs clínics són, "a curt i mitjà termini, la pandèmia de la COVID-19 i la contribució que la nostra Societat pot fer envers el seu control". I a mitjà i llarg termini, assegura que cal continuar treballant per resoldre l'absència de l'especialitat de Malalties Infeccioses com a especialitat reconeguda al conjunt de l'Estat i ressaltar i potenciar el gran paper dels microbiòlegs clínics a la sanitat.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat