Notícies

15 de gener de 2021 - Informació general

L’Hospital del Mar va realitzar 113 trasplantaments renals l’any passat

L’Hospital del Mar va realitzar 113 trasplantaments renals l’any passat

Tot i la forta pressió assistencial derivada de la pandèmia de la COVID-19, el centre va tornar a superar el centenar de trasplantaments en un any. Es manté així com uns dels majors centres de trasplantament renal d'adult de Catalunya.

L'activitat de l'Hospital del Mar com a centre de referència en el trasplantament renal d'adult es va mantenir aquest passat 2020 tot i la pandèmia de la COVID-19, que va obligar a interrompre-la entre els mesos de març i abril. El centre va realitzar 113 trasplantaments, tan sols un descens del 9% respecte a l'any anterior, en el qual va arribar al seu màxim històric. Aquesta xifra significa el 17% de tots els que es fan a Catalunya. Setze òrgans procedien de donants vius, majoritàriament, parelles o germans, però també dues mares que, quan la pandèmia ho va permetre, van viatjar de lluny per donar un ronyó a les seves filles.

Aquestes xifres són fruit de la perseverança, el compromís i la qualitat professional de centenars de persones. Hi intervenen els equips dels serveis de Nefrologia i d'Urologia, així com els d'Anestesiologia i la Coordinació de Trasplantament del centre. També hi aporten la seva tasca els serveis de Medicina Intensiva, Malalties Infeccioses, Anatomia Patològica, Cardiologia i Endocrinologia, Admissions, Treball Social i molts altres.

 

El trasplantament a Catalunya el 2020

La pandèmia de la COVID-19 també ha afectat de forma important l'activitat de trasplantament a Catalunya. S'hi van fer 997, una xifra similar a la registrada fa cinc anys i que suposa un descens de l'activitat del 23%, i el nombre de donacions va caure un 29%. En el camp del trasplantament renal el descens també va ser del 23% (677 realitzats). A la vegada, el nombre de persones en llista d'espera per rebre un nou òrgan va baixar fins a les 1.073, un descens que s'atribueix a una reticència dels pacients a adreçar-se als centres sanitaris per la por a la COVID-19.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat