Notícies

13 de gener de 2021 - Informació general

Tests d’olfacte per als pacients COVID-19 amb anòsmia

Tests d’olfacte per als pacients COVID-19 amb anòsmia

El Servei d'Otorrinolaringologia ha iniciat un cribratge dels pacients que han superat la infecció per la COVID-19 i tenen afectació a l'olfacte. Ho fa dins el marc de la Unitat post-COVID.

Una de les seqüeles més habituals de la COVID-19 és la pèrdua d'olfacte o anòsmia. Es calcula que aproximadament la meitat dels pacients que han superat la infecció han perdut capacitat olfactiva, tot i que molts d'ells la recuperen al cap d'un temps. Per valorar la prevalença i nivell d'afectació, el Servei d'Otorrinolaringologia ha incorporat uns tests d'olfacte que permeten fer-ho de forma objectiva.

Consulta_anosmia

La Dra. Zenaida Piñeiro i la infermera Ana Torres amb una pacient

Aquest cribratge s'està realitzant en el marc de la Unitat post-COVID posada en marxa a l'Hospital del Mar, que està avaluant als més de 2.600 pacients tractats al centre per aquesta malaltia. L'equip format per la Dra. Zenaida Piñeiro, el Dr. Gabriel Pedemonte i l'auxiliar d'infermeria Ana Torres, hi està realitzant les proves d'olfacte. Si fins ara aquesta avaluació es realitzava amb una escala basada en preguntes als pacients, ara disposen d'una nova eina per fer-ho de forma objectiva.

Consulta_anosmia

El procés s'inicia amb una exploració endoscòpica per descartar un altre origen de l'anòsmia. Després, s'ofereix als pacients olorar diverses mostres olfactives (fins a 12 opcions), que permeten avaluar el nivell d'afectació existent. Fins ara, els primers resultats indiquen que les persones amb una pèrdua més important d'olfacte són les més joves i aquelles que van patir formes més moderades de la malaltia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat