Notícies

26 de novembre de 2020 - Notes de Premsa

La Marina Walktrail dels Amics de l’Hospital del Mar, més solidària que mai

La Marina Walktrail dels Amics de l’Hospital del Mar, més solidària que mai

#EnMarxaContraLaCOVID19 i amb La Marató de TV3

Torna la Marxa Nòrdica de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, que aquest any col·labora amb La Marató de TV3, dedicada a la recerca en el camp de la COVID-19. I ho fa en un nou format, virtual i adaptat a la pandèmia, per garantir una caminada segura. Durant deu dies, tothom qui ho vulgui podrà caminar per impulsar la solidaritat.

La Marina Walktrail torna durant deu dies per recaptar fons per a La Marató de TV3, que aquest any se celebra el 20 de desembre i que dedicarà totes les donacions rebudes a la recerca de la COVID-19. I ho fa en un format adaptat a les noves circumstàncies. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, l'Hospital del Mar i del programa La Mar de Saludable del Parc de Salut Mar. Diverses entitats i empreses col·laboren en l'activitat, destacant el patrocini del Port de Barcelona i de Friobox-Tecnisample.

Marina_Walktrail

 

Format virtual

La sisena edició de la Marina Walktrail serà totalment virtual. Els participants es podran inscriure, (entre el 28 de novembre i el 8 de desembre en aquesta pàgina web: https://www.migranodearena.org/ca/repte/marina-walktrail-2020), i sumar quilòmetres, que es podran convertir en donacions. Es podran comprar quilòmetres (5, 10, 25 o 100) per a un mateix, però també per a la família, amics, companys de feina... A la vegada, els participants podran compartir la seva experiència a les xarxes socials utilitzant l'etiqueta #MarinaWalktrail2020 i #EnMarxaContraLaCOVID19.

Per animar a tothom a participar, s'han organitzat sessions formatives gratuïtes sobre la marxa nòrdica, la millor tècnica per realitzar-la, els seus beneficis i tot allò relacionat amb aquesta saludable pràctica esportiva, també recomanada per a la recuperació de les persones que han patit la COVID-19. Finalment, es farà un sorteig de material esportiu i altres sorpreses per als participants.

 

La recerca en la COVID-19 a l'Hospital del Mar

A l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques es lidera la recerca contra la COVID-19 amb una mirada multidisciplinària. Tot un seguit de projectes d'investigació analitzen la pandèmia des de diferents punts de vista i aproximacions.

El projecte MIND/COVID, d'àmbit estatal, estudia la salut mental dels treballadors sanitaris i d'altres col·lectius essencials, així com de malalts de COVID-19 i una mostra de la població general. Un altre dels estudis en marxa analitza l'aplicació de la intel·ligència artificial per millorar el diagnòstic i el tractament de la malaltia, un mètode d'aproximació al diagnòstic i pronòstic assequible i fiable. I un altre dels projectes encapçalats pels metges i investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar se centra en l'estudi de les característiques de la resposta immunitària en pacients que hagin superat la malaltia.

També s'analitza la utilització de dispositius de monitoratge a distància (wereable) i de la intel·ligència artificial per al control remot de la pandèmia. A la vegada, un dels projectes ja iniciats estudia els anticossos generats com a resposta a la infecció i la generació d'anticossos específics com a tractament. D'altra banda, un dels estudis encapçalats pels nostres investigadors analitza la possibilitat de reassignar medicaments ja existents per altres patologies per tractar la COVID-19.

Un altre projecte vol obtenir una eina clínica efectiva per avaluar la possible aparició de complicacions respiratòries en aquests pacients, mentre que un altre grup d'investigadors treballarà amb mostres de més de 3.000 malalts per buscar variants genètiques que identifiquen els que presenten risc cardiovascular previ i estan predisposats a patir complicacions derivades de la infecció. I en una altra línia de recerca, s'analitzarà l'efecte dels contaminants immunodepressors en pacients amb COVID-19.

 

Més informació.

https://www.amicsdelhospitaldelmar.org/noticies/104/la-marina-walktrail-2020-ja-es-aqui

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat