Notícies

27 d'octubre de 2020 - Informació general

La Dra. Paula Santiá rep un dels premis de la trobada de residents de Medicina Preventiva de l’Asociación de Residentes MPySP

La Dra. Paula Santiá rep un dels premis de la trobada de residents de Medicina Preventiva de l’Asociación de Residentes MPySP

El seu treball sobre l'avaluació de l'impacte dels projectes de millora de qualitat assistencial, els Projectes Estrella, ha rebut el guardó com a millor comunicació a la trobada. Segons els resultats, en 9 de cada 10 projectes presentats, es van assolir els objectius i en el 71,4%, l'impacte es manté.

El treball 15 años promoviendo la mejora en la calidad asistencial en un hospital terciario, realitzat per la Dra. Paula Santiá, metgessa resident del Servei d'Epidemiologia i Avaluació i dirigit per la Dra. Maria Sala, cap de secció del servei, ha rebut el premi a la millor comunicació al XVIII Encuentro anual de Residentes de Medicina Preventiva y Salud Pública de la Asociación de Residentes MPySP (ARES). L'estudi ha analitzat l'impacte dels projectes premiats per la convocatòria anual del Programa de Qualitat, en el marc dels Projectes de millora de la qualitat assistencial al Parc de Salut Mar.

Maria_Sala_Paula_Santiá

La Dra. Maria Sala i la Dra. Paula Santiá

El treball guardonat ha avaluat l'impacte de tots els projectes que han passat per aquesta iniciativa entre els anys 2005 i 2016. En el 91,4% dels casos, els seus coordinadors van considerar que s'havien assolit els objectius, i en 7 de cada 10, van afirmar que el seu impacte es manté. També destaca que més de la meitat va donar lloc a articles científics i que el 63% dels projectes va fomentar la presentació de noves propostes. El 82,9% dels coordinadors van afirmar que, sense els Projectes Estrella, les seves propostes no s'haguessin portat a terme.

La Dra. Santiá assegura que "la convocatòria ha actuat com a facilitador, motivant als professionals a incorporar i avaluar noves estratègies per a millorar la qualitat assistencial i la seguretat del pacient". També ha destacat que "tot i que els coordinadors han estat sobretot metges i metgesses, la major part dels projectes han estat realitzats per equips multidisciplinaris i han estat el punt de partida de noves aliances".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat