Notícies

25 d'agost de 2020 - Informació general

L'Hospital del Mar, l'únic centre europeu participant en les expert guidelines del NCI per a l'ús de biòpsia líquida en càncer colorectal

L'Hospital del Mar, l'únic centre europeu participant en les expert guidelines del NCI per a l'ús de biòpsia líquida en càncer colorectal

La Dra. Clara Montagut ha participat com a experta en la nova expert guideline que ha presentat l'Institut Nacional del Càncer (NCI) dels Estats Units per l'ús potencial de la biopsia líquida en l'atenció dels pacients amb càncer colorectal. Les experts guidelines són documents que recullen la informació més actualitzada sobre el tractament d'una patologia o l'ús d'una tecnologia per la pràctica clínica o la recerca, i les desenvolupen els experts més destacats d'aquella àrea. La Dra. Clara Montagut, cap de secció de càncer colorectal de l'Hospital del Mar i investigadora de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, va ser l'única representant europea convidada a participar d'aquest panell de 43 experts, sent la resta experts de centres de nord-amèrica.

Davant del nombre creixent d'estudis que descriuen els usos potencials de la biòpsia líquida, l'Institut Nacional del Càncer (NCI) dels EUA va convocar aquest grup d'experts multidisciplinaris per a resumir les dades actuals existents sobre la utilitat de la biòpsia líquida en la gestió del càncer colorectal i proporcionar orientació en la promoció eficient del desenvolupament i integració d'aquesta tecnologia en l'atenció clínica. La guia es centra en quatre àrees en què la biòpsia líquida té potencial per canviar la pràctica clínica: la detecció de malaltia residual mínima, la gestió de pacients amb càncer de recte, el seguiment de les respostes a la teràpia i el seguiment de les dinàmiques clonals en resposta a teràpies dirigides i altres sistemes de tractament. La Dra Montagut va ser invitada a participar en aquest últim apartat, donat les seves rellevants publicacions i expertise en biòpsia líquida com a eina per monitoritzar la dinàmica clonal i resistència en càncer colorrectal. El document també proporciona directrius generals rellevants per a la recerca relacionada amb la biòpsia líquida.

L'Institut Nacional del Càncer (NCI) és el principal organisme públic dels Estats Units per la recerca i la capacitació en el càncer. Dirigeix i dóna suport a la recerca oncològica a tots els Estats Units i integra al voltant de 3500 persones.

 

Dra. Clara Montagut

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat