Notícies

16 de juliol de 2020 - Informació general

Montse Blanes rep el Premi #FPCAT en reconeixement a la seva trajectòria professional

Montse Blanes rep el Premi #FPCAT en reconeixement a la seva trajectòria professional

El Consell Català de Formació Professional ha volgut reconèixer la tasca de l'actual directora de l'Institut Bonanova de Formació Professional sanitària. Els Premis #FPCAT s'han lliurat el 15 de juliol en un acte virtual presidit pels consellers d'Ensenyament i d'Empresa i Ocupació.

Montse Blanes, directora de l'Institut Bonanova de Formació Professional sanitària, ha rebut el Premi #FPCAT que reconeix la seva trajectòria en el camp de la formació professional. Els noms dels guardonats es van donar a conèixer el passat 8 de gener, però l'acte de lliurament, presidit pels consellers d'Ensenyament, Josep Bargalló, i d'Empresa i Coneixement, Chakir El Homrani, ha tingut lloc aquest 15 de juliol de forma virtual des de la seu del Departament d'Educació.

Montse_Blanes

Montse Blanes

Aquests premis volen reconèixer, valorar i fomentar les bones pràctiques promogudes en el camp de la formació professional a les trajectòries individuals, als centres formatius i a les empreses i altres entitats. L'actual directora de l'Institut Bonanova ha assegurat que "és un premi que em fa molta il·lusió, ja que valora una trajectòria professional i no un fet puntual. En aquest cas, em sento una persona molt afortunada, ja que sempre he estat vinculada a la formació professional, en una primera etapa, a la formació professional per a l'ocupació, i els darrers dotze anys, més focalitzada en la formació professional inicial, per la qual cosa, he pogut tenir una visió global del sistema".

Montse Blanes es defineix com una persona "apassionada d'aquest àmbit de treball, ja que crec fermament en l'FP, en els i les professionals que hi treballen, en el que poden aportar a l'economia del nostre país i a la societat en general". En aquest sentit, afirma que "estem en un moment molt important, amb un protagonisme de l'FP que ja calia des de fa molts anys, fet que ens obra una època molt interessant per treballar-hi". També apunta que "la meva visibilitat i, per tant, l'oportunitat de rebre aquest premi, no hauria estat possible sense la feina de tantes persones amb les quals he tingut el plaer de treballar, i amb la confiança de les entitats on he pogut desenvolupar la meva carrera professional, com és el cas ara del PSMAR amb la direcció de l'Institut Bonanova. Per tant, m'agradaria poder-lo compartir amb tothom".

L'acte de lliurament dels premis estava previst pel passat mes de març, però va caldre ajornar-lo a causa de la pandèmia de la COVID-19. En aquest sentit, Montse Blanes destaca "el paper que l'FP ha tingut en la crisi sanitària de la COVID-19, on els centres han col·laborat de diverses maneres tot i el confinament i la continuïtat de les classes en línia, cedint material, fabricant-ne, aportant alumnat que ha treballat en l'àmbit sanitari i en el de l'atenció a la dependència".

Entre els premiats a la categoria de trajectòries individuals també hi ha Pere Canyadell, Pilar Figueras, Josep Francí, Lluís Garcia i Angelina Puig. A la categoria de centres formatius figuren l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, l'Institut Escola del Treball de Barcelona, l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú i la Fundació Kreas d'Olot. I a la d'empreses i altres entitats, l'Associació AMMFEINA Salut Mental de Catalunya, DINCAT Associació Empresarial d'Economia Social i APRENEM Associació per a la inclusió de les persones amb Trastorns de l'Espectre Autista, Decolletatge Farrés, la Fundació Inform i el Grup ICG.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat