Notícies

30 d'abril de 2020 - Notes de Premsa

L’Hospital del Mar i Macaco sumen per impulsar la recerca contra la COVID-19

L’Hospital del Mar i Macaco sumen per impulsar la recerca contra la COVID-19

El cantant barceloní ha volgut retre homenatge al personal sanitari que treballa en primera línia contra aquesta malaltia amb una cançó composta per a ells, Sanadoras Voluntades, i un videoclip, rodat a l'Hospital del Mar. Tots els ingressos derivats de la reproducció de la cançó i el videoclip a les plataformes digitals, així com els drets d'autor, seran cedits a un projecte de recerca de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques en el camp de la COVID-19, a través de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, que també ha posat en marxa la campanya #SempreEndavant #SiempreAdelante. El projecte el lidera el Dr. Robert Güerri, coordinador de les unitats COVID-19 de l'Hospital del Mar i investigador de l'IMIM, i vol trobar marcadors que permetin un diagnòstic i tractament precoç de la malaltia.

El cantant barceloní Macaco presenta avui a tot el món la seva nova cançó, Sanadoras Voluntades, un homenatge a la tasca que estan realitzant el personal sanitari en aquest temps de COVID-19. La cançó i el seu videoclip, són fruit de la suma de forces del cantant, les productores Nebraska i Playtime Movies, l'Hospital del Mar, la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i la il·lustradora Lola Vendetta. El projecte neix amb la vocació d'agrair a aquells que curen. "Es queden curts tots els agraïments que es poden fer a aquest col·lectiu que rebutja l'etiqueta d'herois i reclama protecció i seguretat per poder portar a terme la seva feina", explica Dani Macaco, intèrpret i compositor, junt amb Thomas Tirtha Rundquist, de la cançó, i director, junt amb Bernat Saumell, del videoclip.

Siempre_adelante

Aquesta iniciativa solidària ha pogut comptar amb el suport de l'Hospital del Mar, un dels centres catalans que treballa per atendre els pacients COVID-19, i de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar. Tots els ingressos derivats de la reproducció de la cançó i el videoclip a les plataformes digitals, així com els drets d'autor, seran cedits a un projecte de recerca de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), en el camp del diagnòstic i tractament d'aquesta malaltia. En concret, al projecte liderat pel Dr. Robert Güerri, coordinador de les unitats COVID-19 de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de Recerca en Patologia Infecciosa i Antimicrobiana de l'IMIM, que combina l'atenció als pacients hospitalitzats per aquesta malaltia amb l'impuls investigador per trobar noves formes d'enfocar el tractament de la COVID-19. A l'estudi també hi participen la Dra. Judith Marín, metgessa adjunta del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar i també investigadora de l'IMIM, i la Dra. Natalia Garcia Giralt, del Grup de Recerca Musculoesquelètica de l'IMIM. Com explica el Dr. Güerri, "iniciatives com les de Macaco ens donen forces i, sobretot, ens ajuden a continuar amb un projecte en el qual estem treballant des del principi de la infecció i que creiem que pot ajudar a moltíssimes persones".

 

Marcadors de pronòstic precoç

Es tracta d'un estudi que buscarà biomarcadors en sang que es puguin fer servir com una eina clínica efectiva per avaluar i diagnosticar de forma precoç l'aparició de complicacions respiratòries en pacients acabats d'hospitalitzar amb diagnòstic d'infecció per COVID-19. El seu desenvolupament permetrà comptar amb un element per a identificar aquells pacients amb un risc més alt de deteriorament respiratori i decidir el tractament més eficaç per a cada cas de forma avançada, millorant així el seu pronòstic i recuperació. Per fer-ho, es prendran mostres de sang a 200 pacients que han superat la malaltia i que han patit diversos graus de gravetat durant la seva evolució. S'analitzaran fent servir tècniques de transcriptòmica (que permeten analitzar el conjunt de l'ARN d'una cèl·lula). Els investigadors esperen disposar d'un model abans d'un any.

Les persones interessades a col·laborar en la campanya #SempreEndavant #SiempreAdelante també ho poden fer a través de la pàgina web de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i de la campanya oberta a migranodearena.com

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat