Notícies

16 de març de 2020 - Informació general

Informació en línia per a pacients amb ELA, familiars i cuidadors durant l’epidèmia de coronavirus SARS-CoV-2

Informació en línia per a pacients amb ELA, familiars i cuidadors durant l’epidèmia de coronavirus SARS-CoV-2

Els professionals de la Unitat multidisciplinària d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) han creat una plataforma per atendre de forma telemàtica les consultes i dubtes dels pacients amb aquesta patologia, així com dels seus familiars i cuidadors d'arreu l'Estat. Per fer-ho, han creat un perfil a la xarxa social Twitter i han posat a la seva disposició una adreça de correu electrònic i han habilitat la possibilitat de contacte a través de Skype.

L'actual situació d'emergència sanitària provocada per l'epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2 i les limitacions a la mobilitat i l'activitat habitual imposades per al seu control, han portat als professionals que formen part de la Unitat Multidisciplinària d'ELA de l'Hospital del Mar a crear una plataforma que els permetrà atendre i resoldre els dubtes i peticions d'informació dels pacients amb aquesta malaltia, així com dels seus familiars i cuidadors. A aquesta plataforma, creada amb el nom de Contact-ELA, s'hi podran dirigir a través de la xarxa social Twitter, correu electrònic i videoconferència.

Aquesta plataforma no es limita als pacients que tenen com a centre de referència l'Hospital del Mar, ja que està oberta a totes les persones d'arreu l'Estat que pateixen l'ELA. A través de Contact-ELA, tindran accés a professionals de Neurologia, Pneumologia, Medicina Física i Rehabilitació, Fisioteràpia Respiratòria, Nutrició, Psicologia i Neuropsicologia.

El Dr. Miguel Ángel Rubio, responsable de la unitat, ha explicat que "hem creat aquesta plataforma de resposta davant la complexitat del tractament d'una malaltia com aquesta, que genera molts dubtes als pacients i a les persones que en tenen cura". "No volem que en aquests moments sentin que no tenen el suport dels professionals sanitaris", ha destacat.

Les consultes es podran adreçar a través del perfil de Twitter @ContactELA, el correu electrònic umela@parcdesalutmar.cat i l'adreça de Skype UMELA MAR. A la vegada, la Fundació Miquel Valls ha posat a disposició d'aquestes persones un telèfon de contacte de suport psicològic. Es tracta del 673170472.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat