Notícies

20 de febrer de 2020 - Informació general

II Jornada d’innovació en accessos vasculars

II Jornada d’innovació en accessos vasculars

Aquesta segona edició de la trobada, celebrada el passat 14 de febrer, es va centrar en la importància de la pràctica basada en l'evidència en l'aplicació d'una atenció clínica eficient, eficaç i efectiva de les cures infermeres. La gran novetat va ser, per primera vegada, la retransmissió en viu d'un cas. La jornada va ser tot un èxit de públic, amb prop de 200 assistents, de 33 hospitals de Catalunya.

La segona edició de la Jornada d'innovació en accessos vasculars a l'Hospital del Mar, va oferir als prop de 200 assistents procedents de 33 hospitals de Catalunya que van omplir la Sala Josep Marull, una visió de conjunt de l'actualitat i les darreres novetats en aquest camp. A més, va oferir, per primera vegada en una trobada d'aquest tipus, la retransmissió en directe des del quiròfan d'un procediment de tunelització de catèter PICC. També es va poder veure la gravació d'un procediment de canalització de catèter Midline Powerglide ®, col·locat a la vena femoral per fotoafèresi centrífuga.

II_Jornada_accessos_vasculars

II_Jornada_accessos_vasculars

La jornada, organitzada per la Direcció d'Infermeria i el Servei de Metodologia, Qualitat i Recerca Infermera, amb la col·laboració del Programa d'Infeccions del PSMAR, es va centrar a destacar "la importància de la pràctica basada en l'evidència en l'aplicació d'una atenció clínica eficient, eficaç i efectiva de les cures infermeres", com va explicar a la inauguració la Directora d'Infermeria del Parc de Salut Mar, Lourdes García Zaldívar. Per fer-ho, es va comptar amb destacats ponents, que van oferir dues conferències i dues taules de debat, a les quals es van analitzar els nous escenaris en aquest camp, així com les noves tècniques d'inserció de dispositius PICCs i Midline i la importància de la vigilància en el maneig d'aquests catèters per minimitzar complicacions i esdeveniments adversos.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat