Notícies

31 de gener de 2020 - Informació general

La Dra. Marta Torrens, nou membre del comitè científic de l’European Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction

La Dra. Marta Torrens, nou membre del comitè científic de l’European  Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction

La Directora del Procés d'Addiccions de l'INAD i coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, ha estat escollida com a membre d'aquest ens dins l'EMCDDA, l'agència de la Unió Europea creada per assessorar els estats membres sobre els problemes derivats del consum de drogues. Els membres d'aquest comitè tenen un alt perfil professional i han demostrat la seva independència respecte a qualsevol grup d'interès relacionat amb aquest camp.

La Dra. Marta Torrens ha estat seleccionada per formar part del comitè científic de l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), l'agència de la Unió Europea que, des de l'any 1995, ofereix a la UE i als països membres una visió completa dels problemes derivats del consum de drogues al continent, així com la informació necessària per a l'establiment de polítiques i estratègies en aquest camp. La Dra. Torrens, que és la Directora del Procés d'Addiccions de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar (INAD) i coordinadora del grup de recerca en Addiccions de l'IMIM, s'ha convertit així en un dels 15 membres d'aquest organisme, un càrrec que ostentarà fins a finals del 2022.

Marta_Torrens

La Dra. Marta Torrens

La tasca del comitè científic és salvaguardar la integritat científica de l'EMCDDA, oferint, a la vegada, suport en l'esforç per assolir una alta qualitat científica en els serveis que ofereix l'agència. També s'implica en la implementació a l'àmbit de la Unió Europea del sistema d'alerta primerenca i d'avaluació de risc en noves substàncies psicoactives (NPS per les seves sigles en anglès).

Els seus membres han estat seleccionats per la seva competència en el camp de les drogues i el seu perfil d'excel·lència professional, així com per la seva independència de grups d'interès. La Dra. Torrens ha volgut destacar que el nomenament "reconeix la gran tasca portada a terme per la nostra institució en el camp de les drogues d'abús, en el qual som pioners tant en l'assistència com en la recerca".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat