Procés d'atenció a les addiccions

Unitat de Desintoxicació de l'Hospital del Mar

L'objectiu és el tractament de desintoxicació de les addiccions a substàncies que per la seva elevada gravetat i complexitat no poden realitzar-se en règim ambulatori. Disposa de cinc llits a l'Hospital del Mar per atendre la població de referència (Ciutat Vella i Sant Martí) i pacients d'altres indrets de Catalunya, ja que es tracta d'una unitat suprasectorial, altament especialitzada. L'ingrés es fa de manera voluntària i programada.

Patologia Dual

L'objectiu és el tractament integrat de pacients amb addicció a substàncies i almenys un altre trastorn psiquiàtric que per seva gravetat psicopatològica aguda, no pot ser tractat en el marc extrahospitalàri. L'accés pot ser des del servei d'urgències psiquiàtriques (voluntari o involuntari)  i programat (en aquest cas, sempre voluntari). Es disposa de 24 llits en dues unitats altament especialitzades:

  • Centre Fòrum: 11 llits. Aquests llits havien estat traslladats temporalment al Centre Dr. Emili Mira i han retornat al Centre Fòrum el dia 1 de desembre de 2016.
  • Centre Dr. Emili Mira: 13 llits.
Centres d'Atenció i Seguiment (CAS)

Són centres comunitaris que ofereixen tractament als addictes a substàncies d'abús, de l'àrea d'influència. Estan integrats per equips de professionals de diverses disciplines (metges psiquiatres i internistes, psicòlegs, treballadors socials, diplomats en infermeria, educadors socials, etc.) que dissenyen, en cada cas i d'acord amb el pacient, la modalitat de tractament més indicada i valoren la conveniència d'utilitzar altres recursos, com les comunitats terapèutiques, les unitats hospitalàries de desintoxicació, etc.. Ofereixen diferents modalitats de tractament per a les addiccions a les diferents substàncies: alcohol, cànnabis, cocaïna, opiacis, tranquil·litzants, etc.

Nombre de centres: 4

  • CAS Barceloneta
  • CAS Extracta-La Mina
  • CAS Fòrum
  • CAS Santa Coloma de Gramenet. Inaugurat el dia 15 de desembre de 2016 i ubicat al Centre Dr. Emili Mira.
Interconsulta hospitalària d'Addiccions

Atén, a demanda dels altres serveis, a aquells pacients addictes ingressats a l'Hospital del Mar per causes mèdiques o quirúrgiques que presenten alguna addicció a substàncies. L'equip d'interconsulta fa el diagnòstic i orienta el tractament d'acord amb el tipus d'addicció.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat