Embaràs i COVID-19

Durant la pandèmia per la COVID-19 ens hem adaptat per a garantir la seguretat de les embarassades i les seves famílies. Tant les sales de parts com la planta d'hospitalització obstètrica es mantenen allunyades de les àrees amb pacients amb patologia respiratòria. A més, disposem d'un programa d'alta precoç amb acompanyament domiciliari, on la llevadora fa una visita domiciliària en les primeres 24 hores.

En el moment de l'ingrés, totes les gestants són avaluades i es realitza una prova PCR per a detectar el virus del SARS-CoV-2, tant a la futura mare com el seu/seva acompanyant. En cas de detectar-se un positiu asimptomàtic es prenen totes les mesures de control durant el part per impedir la transmissió del virus. En el cas que la dona presentés símptomes, es posen en marxa circuits que impliquen a altres especialistes, per assegurar un part segur pel nadó i la mare. Un cop ha nascut el nadó, les mesures de contenció continuaran fins a l'alta de la pacient.  Afavorim la lactància materna i el pell amb pell mare-fill, amb assessorament de les mesures preventives d'higiene. A més, ajudem a les famílies per a minimitzar les sensacions d'inseguretat o dubte que pugui ocasionar la malaltia i l'aïllament.

Durant tot l'embaràs poden assistir acompanyades a totes les visites de l'ASSIR i també a les ecografies. Hem estat un dels únics centres de Catalunya que ha permès l'entrada dels acompanyants a les ecografies durant la pandèmia. Entenem que l'embaràs i el part és el naixement d'una família i l'acompanyant és important que estigui present en els moments claus.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat