Recomanacions sobre la cirurgia de Mohs

Introducció

La cirurgia microgràfica de Mohs és una tècnica quirúrgica acurada que permet extirpar tumors cutanis de forma complerta estalviant el màxim de pell sana.
Aquesta modalitat de cirurgia dermatològica es practica quan es presenta alguna o diverses de les següents condicions:

 1. El tumor ha estat prèviament tractat i ha tornat a aparèixer.
 2. La lesió es troba en una àrea on és rellevant preservar tant teixit sa com sigui possible per motius funcionals o cosmètics, com ara parpelles, nas, orelles i llavi.
 3. Les vores del tumor no es poden delimitar clínicament amb facilitat.

La cirurgia de Mohs consisteix en extirpar el tumor i analitzar-lo al microscopi immediatament per comprovar si s’ha extirpat completament. De no ser així es van realitzant extirpacions (només per la zona on resta tumor) fins que es comprova la seva eradicació complerta. La freqüència de reaparició del tumor després que es realitzi aquesta tècnica és menor del 1%.

Les complicacions que poden associar-se a la cirurgia de Mohs inclouen la infecció de la ferida, el sagnat, l’aparició de cicatrius inestètiques i/o el dany nerviós.

Recomanacions preoperatòries

Els dies previs:

 • Eviti la presa d’antiinflamatoris no esteroïdals (AINEs) i begudes alcohòliques abans de la intervenció. Els pacients que prenen aspirina, antiagregants (AAS®, Plavix®, Tromalyt®, etc) o anticoagulants (Sintrom®) haurien de consultar amb el dermatòleg quan es programi la intervenció. Aquests medicaments no necessàriament s'han de retirar abans de la cirurgia.
 • En alguns casos el seu dermatòleg li recomanarà la presa d’un antibiòtic oral previ a la intervenció.

El dia de la intervenció:

 • Pot esmorzar i prendre’s la seva medicació habitual (excepte AINEs). Pot prendre’s també un Valiumâa les 8 h del matí.
 • Acudeixi als dispensaris de Dermatologia (K-64) a les 9 h del matí i comuniqui la seva arribada a la infermera de cirurgia dermatològica (Montserrat Molas).
 • La intervenció es realitzarà amb anestèsia local.
 • És recomanable que vingui acompanyat. Hi haurà estones mortes en que romandrà en una sala d’espera on podrà estar acompanyat, llegir, escoltar música.  Pot portar-se doncs quelcom per llegir (llibres, revistes…) o aparells de música.
 • Tot el procés pot durar de 2 a 6 hores, per la qual cosa ha de disposar de tot el matí lliure.
 • Després de la intervenció podrà marxar a casa. Es recomana repòs durant 24 hores. Disposi a casa d'algun analgèsic per si té dolor (Termalgin Codeina, Efferalgan 1 gr, Nolotil cps).

Si té qualsevol dubte respecte a aquesta intervenció que se li practicarà contacti amb el Servei de Dermatologia: Tel.  93 2483380

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat