Agenda

Del 21 de Novembre de 2023 al 2 d'Abril de 2024 - Jornades i Cursos

II Curs "Actualització en fisiologia respiratòria"

Curs 2023-2024

El 21 de novembre es farà la primera sessió del II Curs d’Actualització en fisiologia respiratòria, organitzat pel Servei de Pneumologia. Està dirigit a metges residents i d'especialitats mèdiques que tenen la responsabilitat d'atendre pacients amb malalties respiratòries cròniques. El curs té el reconeixement de la UPF, l'aval de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP) i se li han concedit 3,2 crèdits per part del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Els objectsiu del curs són:

  • Conèixer els mecanismes fisiològics implicats en el funcionament de l'aparell respiratori en situació normal i en les principals malalties pulmonars.
  • Entendre els processos que participen en l'intercanvi pulmonar de gasos durant la respiració normal, en les malalties pulmonars i en situacions especials (ventilació mecànica, anestesia general, exercici, busseig i grans alçades).
  • Entendre i interpretar les proves de funció pulmonar i la gasometria arterial a les patologies respiratòries més freqüents.

Les classes es faran de forma presencial en dimarts (de 15:30 a 17:00 hores) entre el primer i segon trimestre del curs 2023-24 a la Sala 3-4 de "La Pradera" (primer pis de l'Edifici B de l'Hospital del Mar).

Les presentacions de les classes i altre material docent estaran a disposició dels inscrits. Per a les persones que no puguin acudir presencialment alguns dies, les classes es transmetran en directe a través de la plataforma Microsoft Teams, i les gravacions també estaran disponibles de forma diferida.

Per obtenir l'acreditació del curs es demanará una assistència al 70% de les classes i aprovar l'avaluació que es fará al final.

La inscripció al curs es gratuïta. Es pot sol·licitar enviant un correu a:

Roser Pedreny - Secretària del Curs - rpedreny@hmar.cat

Dr. Antoni Ferrer - Director del Curs - aferrermonreal@hmar.cat

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat