Decisions compartides

OPCIONS TERAPÈUTIQUES

Les seves opcions de tractament són:

  1. 1. Vigilància activa.
  2. 2. Rebre tractament de radioteràpia externa o braquiteràpia, radioteràpia interna.
  3. 3. Cirurgia per extirpar la pròstata.

Aquesta pàgina web li servirà per prendre una decisió informada sobre les diferents opcions de tractament a les quals pot optar. Aquest procés deliberatiu entre pacient i equip assistencial se’l coneix per DECISIONS COMPARTIDES.

Aquest instrument s'ha dissenyat per a homes que tenen càncer de pròstata localitzat, és a dir, que no s'ha disseminat fora de la pròstata.

Cada tipus de tractament per al càncer de pròstata té els seus pros i contres. I és important que pensi en tots dos a l'hora de prendre les seves decisions de tractament.

Per què és important saber el nivell de risc del seu càncer?

Saber si el seu càncer és de baix risc, de risc intermedi o d'alt risc és important per ajudar a prendre decisions sobre el tractament.

El nivell de risc del seu càncer es basa en els resultats de les seves proves i exàmens.

  • Risc BAIX vol dir que el càncer no té moltes probabilitats de créixer immediatament ni de provocar metàstasi. Hi ha la possibilitat que  creixi tan lentament que mai provoqui molèsties.
  • Risc INTERMEDI vol dir que el càncer té probabilitats de créixer. La majoria dels homes probablement necessitin tractament amb cirurgia o radioteràpia.
  • Risc ALT vol dir que el càncer molt probablement creixi immediatament. Els afectats probablement necessitin tractament amb cirurgia, radioteràpia o combinacions de varis tractaments.

El seu metge l'ajudarà a comprendre els resultats de les  proves i el nivell de risc del seu càncer. Amb posterioritat, vostè pot comparar les seves opcions de tractament i prendre la decisió que més s'adeqüi a vostè.