Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 3 de novembre - Notes de Premsa

  L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participa en el més gran anàlisi internacional per descriure el mapa del genoma del càncer de bufeta

  Un estudi internacional en el qual ha col·laborat l'IMIM i publicat a la revista Cell, descriu exhaustivament el genoma d'aquest tipus de càncer. El Dr. Joaquim Bellmunt, director de l'IMIM, és autor destacat de l'estudi. Els investigadors han descrit 5 nous subtipus de càncer de bufeta, obrint la porta a explorar noves opcions de tractament personalitzat. El càncer de bufeta és una de les principals causes de mortalitat al món. És el quart tipus de càncer més comú en homes i l'onzè en dones.  

  més informació

 • 30 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  Investigadors de l’IISPV i de l’IMIM descriuen una nova funció per una de les molècules claus de la progressió del càncer

  Treball publicat en la prestigiosa revista Nucleic Acids Research

  Investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV) i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), dirigits per la Dra. Silvia Canudas, investigadora Ramón y Cajal de la Unitat de Nutrició Humana i Prevenció Genètica de l'IISPV i el Dr. Antonio García de Herreros, Investigador responsable del Grup de Recerca Transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral de l'IMIM, han descrit una nova funció per una de les molècules claus de la progressió tumoral.

  més informació

 • 13 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar, referència en el tractament hospitalari del tromboembolisme pulmonar

  És el primer centre de Catalunya que obté la certificació d’excel·lència per l’assistència a pacients amb tromboembolisme pulmonar, o tromboembòlia pulmonar (TEP)

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) acaba de concedir a l’Hospital del Mar la certificació amb grau d’excel·lència a l’assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar (TEP). D’aquesta manera, l’Hospital del Mar es converteix en el primer –i, de moment, l’únic– centre de Catalunya que assoleix aquest reconeixement, que vol donar compte de la bona feina que porta a terme en relació amb aquesta malaltia.

  més informació

 • 5 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  La gentrificació verda pot limitar l'efecte favorable que les zones verdes tenen en la salut

  Els científics consideren que les ciutats més verdes no són més saludables i justes per igual per a tothom

  La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents. No obstant això, un nou article publicat per un grup d'investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) suggereix que els veïns de les classes socials més desfavorides podrien quedar-se al marge dels efectes saludables de l'"ecologització" dels barris i no beneficiar-se d'igual forma d'aquests efectes en la salut.

  més informació

 • 28 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Una cirurgia als músculs bessons es postula com el tractament més eficaç per a la fasciïtis plantar

  La fasciïtis plantar representa una de les causes més comunes de dolor al taló. Malgrat aquesta condició, a data d'avui no hi ha gaire literatura sobre quin és el tractament quirúrgic més beneficiós quan el pacient no respon als tractaments conservadors. Ara, un estudi que han portat a terme el Dr. Alberto Ginés-Cespedosa, la Dra. Túlia Ferrer, la Dra. Paula Serrano, el Dr. Daniel Pérez, la Dra. Gemma González i el Dr. Carlo Gamba, de l'Hospital del Mar, aporta criteris i coneixement sobre els procediments quirúrgics de la fasciïtis plantar.

  més informació

 • 20 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Una nova tecnologia permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia i poder reduir el dolor

  L’Hospital del Mar és el primer centre públic de l’Estat espanyol i un dels primers del món en utilitzar aquesta tecnologia de mamografia “anti estrès”

  L'Hospital del Mar serà el primer centre hospitalari públic de l'Estat Espanyol que incorpora una nova tecnologia que permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia, a diferència de les mamografies convencionals, en què la compressió es realitza de manera automàtica o controlada pel tècnic de radiologia.

  més informació

 • 18 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Entren en funcionament els nous serveis obstètrics i ginecològics de l’Hospital del Mar

  La nova àrea obstètrica prioritzarà l’atenció al part d’acord a les preferències de les mares, en espais grans, moderns i lluminosos i amb les mateixes opcions que en els centres obstètrics més punters

  Avui, dilluns 18 d'agost, s'ha posat en marxa els nous serveis obstètrics i ginecològics a la primera planta del nou edifici B de l'Hospital del Mar, inaugurat el passat mes de maig. La nova àrea compta amb un superfície total de 1.200 m² per a l'atenció d'urgències, 7 sales de parts i 2 quiròfans especialitzats amb tecnologia puntera.

  més informació

 • 13 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  eTRANSAFE: 40.000.000 € destinats a avaluar la seguretat de nous medicaments

  S'inicia el projecte europeu eTRANSAFE amb l'objectiu de millorar l'avaluació de la seguretat de nous medicaments mitjançant l'anàlisi integrat de dades

  Millorar la seguretat en el procés de desenvolupament de nous medicaments mitjançant la creació d'una infraestructura avançada d'integració de dades i la utilització de mètodes computacionals innovadors, és l'objectiu del projecte eTRANSAFE (Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management, o en català, Millora de l'avaluació de la seguretat translacional a través de la gestió integrada del coneixement).

  més informació

 • 31 d'agost de 2017 - Notes de Premsa

  Les malalties autoimmunes incrementen el risc cardiovascular i de mortalitat

  S’ha confirmat gràcies al seguiment de gairebé 1 milió de persones durant un període de sis anys

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i de l'IDIAP Jordi Gol acaben de publicar un article on es posa en evidència que les malalties autoimmunes augmenten significativament el risc cardiovascular i de mortalitat general. Això és particularment pronunciat en persones que pateixen artritis reumatoide o lupus eritematós sistèmic. A més, s'ha vist que les malalties inflamatòries intestinals, com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, incrementen el risc d'ictus i el de mortalitat per qualsevol causa. L'article es publica aquest mes a la prestigiosa revista Heart.

  més informació

 • 26 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar reforça l’atenció oncològica a pacients amb càncer cutani d’elevada complexitat

  L’Hospital del Mar posa en marxa una unitat especialitzada en càncer cutani

  Amb l'objectiu d'aplicar les darreres novetats en tècniques diagnòstiques i terapèutiques, l'Hospital del Mar ha posat en marxa la Unitat de Càncer Cutani, que integra i optimitza tot el circuit d'atenció als pacients afectats d'un tumor de pell. Amb aquesta iniciativa es preveu agilitzar el diagnòstic i accelerar el tractament del càncer sobre la base d'un equip transdisciplinar, però, sobretot, oferir als pacients un procediment integral des del moment del diagnòstic fins al seguiment final de la malaltia.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube
 • Flickr
 • Instagram

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat