Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 22 de març - Notes de Premsa

  Impressió 3D en radioteràpia per tractar el càncer de pell

  El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital del Mar és el primer de l'Estat que utilitza aquesta tècnica per tractar amb braquiteràpia alguns tipus de càncer de pell. La impressió 3D permet dissenyar a mida el tractament, estalvia molèsties als pacients i limita els efectes secundaris. Ara s'estudia l'aplicació d'aquesta tècnica en el tractament d'altres tumors.

  més informació

 • 19 de març de 2018 - Notes de Premsa

  Millorar la funció cognitiva de nens i nenes amb síndrome de Down amb un compost del te verd

  Els assajos clínics amb infants són molt poc comuns i encara més quan es tracta de malalties amb baixa prevalença

  El Dr. Rafael de la Torre, director del Programa de Recerca en Neurociències de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) lidera un assaig clínic en població pediàtrica que té per objectiu avaluar la seguretat i l'eficàcia d'un preparat dietètic que conté epigalocatequina gal·lat (EGCG) -un compost natural del te verd- en la millora del desenvolupament cognitiu d'infants de 6 a 12 anys amb la síndrome de Down i que valorarà també el seu efecte en  nens amb la síndrome X-Fràgil.

  més informació

 • 13 de març - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar posa en marxa el primer protocol de l’Estat per garantir el trasplantament renal sense transfusió de sang a Testimonis de Jehovà

  El centre és el primer de l'Estat, a garantir que no es faran transfusions de sang en el procés de trasplantament a les persones que formen part d'aquesta confessió religiosa. El procediment quirúrgic és el mateix, però se segueix un protocol abans, durant i després de la cirurgia per minimitzar el risc de sagnat. La iniciativa dona accés al programa de trasplantament a un col·lectiu que no se'n podia beneficiar per les seves creences religioses, que, amb el nou protocol, l'equip de trasplantament de l'Hospital del Mar es compromet a respectar. Ja s'han realitzat dos trasplantaments seguint aquest protocol.

  més informació

 • 7 de març de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar acull l’Exposició Trasplantando Sonrisas després del rècord de trasplantaments del 2017

  La mostra és un reconeixement als centres mèdics i professionals que fan de l’Estat un referent mundial en donació i trasplantament d’òrgans sòlids

  L'Hospital del Mar acull des d'avui i fins al 9 de març l'exposició itinerant Trasplantando Sonrisas. Patrocinada per Chiesi España amb la col·laboració de la Fundación DTI i la Comunidad DTI (Donation and Trasplantation Institute), la mostra és un reconeixement a la tasca dels centres mèdics i professionals que fan que Espanya sigui el principal referent mundial en donació i trasplantament d'òrgans sòlids.

  més informació

 • 28 de febrer - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar i el de Sant Pau sumen per oferir la millor assistència en Neurocirurgia

  Els dos centres han acordat mancomunar els seus serveis de Neurocirurgia. El nou servei es convertirà en un dels més grans de Catalunya. Cobrirà tots els camps d'aquesta especialitat i donarà servei a una població de més de 800.000 persones. El nou servei realitzarà més d'un miler d'intervencions quirúrgiques cada any.

  més informació

 • 27 de febrer - Notes de Premsa

  Demostren la seguretat i l’eficàcia del tractament combinat d’immunoteràpia i quimioteràpia a limfomes MALT

  Es tracta d'un assaig multicèntric, que a Espanya ha realitzat la xarxa del Grup Espanyol de Limfomes i Trasplantament de Medul·la Òssia (GELTAMO). El Dr. Antonio Salar, del Servei d'Hematologia de l'Hospital del Mar ha estat l'investigador principal. Els resultats a llarg termini corroboren els obtinguts en un primer moment per al tractament d'aquest tipus poc freqüent de tumor. L'estudi l'ha publicat la revista Blood, que edita l'American Society of Hemotology.

  més informació

 • 21 de febrer - Notes de Premsa

  Els alts nivells de contaminació incrementen un 20% el risc de patir un ictus aterotrombòtic

  Els dies amb més concentració de sutge a l'atmosfera es dispara el risc de patir un ictus, segons un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i l'Institut de Salut Global de Barcelona. Els investigadors han trobat una relació directa entre aquest contaminant, procedent de la mala combustió dels motors dièsel, i l'increment de casos d'ictus. L'estudi ha analitzat dades de gairebé 3.000 pacients de l'Hospital del Mar. S'acaba de publicar a la revista Enviromental Research.

  més informació

 • 13 de febrer de 2018 - Notes de Premsa

  Es crea el primer banc de cèl·lules proneuronals de l'Estat Espanyol per a estudiar les malalties mentals

  Les cèl·lules proneuronals permeten obtenir informació bioquímica del cervell humà sense necessitat d’accedir físicament al cervell

  Investigadors del Programa de Recerca en Neurociències de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han creat el primer banc de cèl·lules proneuronals de l'Estat Espanyol amb l'objectiu de facilitar la recerca en les malalties mentals. Aquest recurs està a disposició de la comunitat científica i permet tenir informació bioquímica i molecular del que succeeix al cervell mitjançant les úniques cèl·lules proneuronals accessibles -també anomenades neurones immadures- que estan localitzades al neuroepiteli olfactiu que es troba a la part superior de la fossa nasal. Aquestes cèl·lules proneuronals s'obtenen de manera no invasiva mitjançant un raspat de la mucosa.

  més informació

 • 2 de febrer - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar impulsa l’atenció oncogeriàtrica transversal a les pacients d’edat avançada amb càncer de mama

  El càncer en pacients d’edat avançada, una realitat en creixement. 4 de febrer, Dia Mundial Contra el Càncer

  El projecte permet el treball multidisciplinari entre oncòlegs i geriatres per millorar i adequar el tractament a les pacients de més edat. L'Hospital del Mar és un dels primers centres catalans a incorporar un programa d'oncogeriatria. Ja hi han passat un centenar de pacients. El geriatre participa en el procés d'atenció als casos des del primer moment, amb l'objectiu de detectar el seu grau de vulnerabilitat. 

  més informació

 • 26 de gener - Notes de Premsa

  Descobreixen un mecanisme del sistema immunològic bàsic en les malalties autoimmunes

  L'estudi ha analitzat el paper de la proteïna mTOR a la ràpida resposta del sistema immune davant agents microbians. La inhibició d'aquesta proteïna pot evitar que el nostre sistema defensiu generi una resposta autoimmune i ataqui el cos propi. Ja s'està analitzant la seva aplicació per evitar el rebuig mediat per anticossos en el trasplantament renal. L'estudi el publica la revista Nature Communications.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat