Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 16 de gener de 2018 - Notes de Premsa

  L’obesitat i el sobrepès multipliquen la possibilitat de patir càncer o una malaltia cardiovascular

  Les dades són el resultat de l’estudi més gran realitzat fins ara en aquest camp a l’Estat, amb un seguiment durant 10 anys de més de 54.000 persones de 7 comunitats autònomes

  Tenir sobrepès o patir obesitat incrementa de forma exponencial el risc de patir una malaltia cardiovascular o càncer. És la conclusió de l'estudi FRESCO (Funció de Risc Espanyola d'esdeveniments Coronaris i Altres), liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges de l'Hospital del Mar, que ha analitzat el seguiment durant 10 anys de 54.446 persones de 7 comunitats autònomes. El treball ha comptat amb la participació de diferents grups de recerca de Barcelona, Girona, Reus, Palma de Mallorca, Saragossa, Múrcia, Pamplona, Sevilla i Talavera de la Reina.

  més informació

 • 19 de desembre - Notes de Premsa

  Nova tècnica per reduir a 0 les infeccions a lesions de lligaments de genoll

  Experts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital del Mar han demostrat l'efectivitat de la vancomicina per evitar la contaminació dels empelts a lesions de lligament encreuat anterior del genoll. Els pacients que pateixen aquest tipus d'infecció tenen una recuperació més lenta i poden desenvolupar problemes a l'articulació. Cada any, 17.000 persones pateixen aquesta lesió, que afecta esportistes professionals i aficionats. Atesos els resultats i la recomanació de les revistes científiques, els cirurgians del Mar proposen incorporar-lo en el protocol de tractament d'aquestes lesions.

  més informació

 • 13 de desembre - Notes de Premsa

  Descrit un mecanisme que provoca resistència al tractament del càncer de mama

  Un estudi multicèntric liderat per l'Hospital del Mar descriu un mecanisme de resistència al tractament estàndard de segona línia amb el medicament T-DM1 per al càncer de mama HER2 positiu. La importància de la troballa rau en el fet que fins ara no hi havia cap marcador molecular que causés resistència a aquest tractament, que malgrat el seu efecte positiu, no funciona d'entrada a la meitat dels casos i, sovint, deixa de funcionar en l'altre 50% al cap d'un temps. Els resultats d'aquest treball obren pas a nous estudis clínics amb pacients per tal d'identificar quins d'ells responen d'entrada al tractament i quins en són resistents. També es buscaran les causes que provoquen la progressió de la malaltia i noves dianes terapèutiques.

  més informació

 • 4 de desembre - Notes de Premsa

  Identifiquen els gens que distingeixen els mamífers d’altres animals

  Un estudi d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ha analitzat el genoma de 68 mamífers, entre ells la nostra espècie. Han identificat 6.000 famílies de gens exclusius d'aquests animals i els han distribuït en l'arbre evolutiu en funció del moment en el qual es van originar. També han estudiat les seves propietats i funcions. La revista Genome Biology and Evolution ha publicat els resultats de la recerca, que permet conèixer la funció de part dels nostres gens.

  més informació

 • 3 de novembre - Notes de Premsa

  L’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques participa en el més gran anàlisi internacional per descriure el mapa del genoma del càncer de bufeta

  Un estudi internacional en el qual ha col·laborat l'IMIM i publicat a la revista Cell, descriu exhaustivament el genoma d'aquest tipus de càncer. El Dr. Joaquim Bellmunt, director de l'IMIM, és autor destacat de l'estudi. Els investigadors han descrit 5 nous subtipus de càncer de bufeta, obrint la porta a explorar noves opcions de tractament personalitzat. El càncer de bufeta és una de les principals causes de mortalitat al món. És el quart tipus de càncer més comú en homes i l'onzè en dones.  

  més informació

 • 30 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  Investigadors de l’IISPV i de l’IMIM descriuen una nova funció per una de les molècules claus de la progressió del càncer

  Treball publicat en la prestigiosa revista Nucleic Acids Research

  Investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV) i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), dirigits per la Dra. Silvia Canudas, investigadora Ramón y Cajal de la Unitat de Nutrició Humana i Prevenció Genètica de l'IISPV i el Dr. Antonio García de Herreros, Investigador responsable del Grup de Recerca Transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral de l'IMIM, han descrit una nova funció per una de les molècules claus de la progressió tumoral.

  més informació

 • 13 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar, referència en el tractament hospitalari del tromboembolisme pulmonar

  És el primer centre de Catalunya que obté la certificació d’excel·lència per l’assistència a pacients amb tromboembolisme pulmonar, o tromboembòlia pulmonar (TEP)

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) acaba de concedir a l’Hospital del Mar la certificació amb grau d’excel·lència a l’assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar (TEP). D’aquesta manera, l’Hospital del Mar es converteix en el primer –i, de moment, l’únic– centre de Catalunya que assoleix aquest reconeixement, que vol donar compte de la bona feina que porta a terme en relació amb aquesta malaltia.

  més informació

 • 5 d'octubre de 2017 - Notes de Premsa

  La gentrificació verda pot limitar l'efecte favorable que les zones verdes tenen en la salut

  Els científics consideren que les ciutats més verdes no són més saludables i justes per igual per a tothom

  La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents. No obstant això, un nou article publicat per un grup d'investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) suggereix que els veïns de les classes socials més desfavorides podrien quedar-se al marge dels efectes saludables de l'"ecologització" dels barris i no beneficiar-se d'igual forma d'aquests efectes en la salut.

  més informació

 • 28 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Una cirurgia als músculs bessons es postula com el tractament més eficaç per a la fasciïtis plantar

  La fasciïtis plantar representa una de les causes més comunes de dolor al taló. Malgrat aquesta condició, a data d'avui no hi ha gaire literatura sobre quin és el tractament quirúrgic més beneficiós quan el pacient no respon als tractaments conservadors. Ara, un estudi que han portat a terme el Dr. Alberto Ginés-Cespedosa, la Dra. Túlia Ferrer, la Dra. Paula Serrano, el Dr. Daniel Pérez, la Dra. Gemma González i el Dr. Carlo Gamba, de l'Hospital del Mar, aporta criteris i coneixement sobre els procediments quirúrgics de la fasciïtis plantar.

  més informació

 • 20 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Una nova tecnologia permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia i poder reduir el dolor

  L’Hospital del Mar és el primer centre públic de l’Estat espanyol i un dels primers del món en utilitzar aquesta tecnologia de mamografia “anti estrès”

  L'Hospital del Mar serà el primer centre hospitalari públic de l'Estat Espanyol que incorpora una nova tecnologia que permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia, a diferència de les mamografies convencionals, en què la compressió es realitza de manera automàtica o controlada pel tècnic de radiologia.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat