Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 20 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Una nova tecnologia permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia i poder reduir el dolor

  L’Hospital del Mar és el primer centre públic de l’Estat espanyol i un dels primers del món en utilitzar aquesta tecnologia de mamografia “anti estrès”

  L'Hospital del Mar serà el primer centre hospitalari públic de l'Estat Espanyol que incorpora una nova tecnologia que permet a les dones controlar la compressió de la mama durant la mamografia, a diferència de les mamografies convencionals, en què la compressió es realitza de manera automàtica o controlada pel tècnic de radiologia.

  més informació

 • 18 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  Entren en funcionament els nous serveis obstètrics i ginecològics de l’Hospital del Mar

  La nova àrea obstètrica prioritzarà l’atenció al part d’acord a les preferències de les mares, en espais grans, moderns i lluminosos i amb les mateixes opcions que en els centres obstètrics més punters

  Avui, dilluns 18 d'agost, s'ha posat en marxa els nous serveis obstètrics i ginecològics a la primera planta del nou edifici B de l'Hospital del Mar, inaugurat el passat mes de maig. La nova àrea compta amb un superfície total de 1.200 m² per a l'atenció d'urgències, 7 sales de parts i 2 quiròfans especialitzats amb tecnologia puntera.

  més informació

 • 13 de setembre de 2017 - Notes de Premsa

  eTRANSAFE: 40.000.000 € destinats a avaluar la seguretat de nous medicaments

  S'inicia el projecte europeu eTRANSAFE amb l'objectiu de millorar l'avaluació de la seguretat de nous medicaments mitjançant l'anàlisi integrat de dades

  Millorar la seguretat en el procés de desenvolupament de nous medicaments mitjançant la creació d'una infraestructura avançada d'integració de dades i la utilització de mètodes computacionals innovadors, és l'objectiu del projecte eTRANSAFE (Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management, o en català, Millora de l'avaluació de la seguretat translacional a través de la gestió integrada del coneixement).

  més informació

 • 31 d'agost de 2017 - Notes de Premsa

  Les malalties autoimmunes incrementen el risc cardiovascular i de mortalitat

  S’ha confirmat gràcies al seguiment de gairebé 1 milió de persones durant un període de sis anys

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i de l'IDIAP Jordi Gol acaben de publicar un article on es posa en evidència que les malalties autoimmunes augmenten significativament el risc cardiovascular i de mortalitat general. Això és particularment pronunciat en persones que pateixen artritis reumatoide o lupus eritematós sistèmic. A més, s'ha vist que les malalties inflamatòries intestinals, com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa, incrementen el risc d'ictus i el de mortalitat per qualsevol causa. L'article es publica aquest mes a la prestigiosa revista Heart.

  més informació

 • 26 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar reforça l’atenció oncològica a pacients amb càncer cutani d’elevada complexitat

  L’Hospital del Mar posa en marxa una unitat especialitzada en càncer cutani

  Amb l'objectiu d'aplicar les darreres novetats en tècniques diagnòstiques i terapèutiques, l'Hospital del Mar ha posat en marxa la Unitat de Càncer Cutani, que integra i optimitza tot el circuit d'atenció als pacients afectats d'un tumor de pell. Amb aquesta iniciativa es preveu agilitzar el diagnòstic i accelerar el tractament del càncer sobre la base d'un equip transdisciplinar, però, sobretot, oferir als pacients un procediment integral des del moment del diagnòstic fins al seguiment final de la malaltia.

  més informació

 • 21 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  Hospital de la Família Olímpica, 25 anys d'una fita històrica per a l'Hospital del Mar

  Un grup de metges va escriure una carta a l’alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, demanant ser Hospital Olímpic, i aquella mateixa nit la van dipositar personalment a la bústia del seu domicili.

  Dimarts 25 de juliol se celebren 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. La candidatura Olímpica de la ciutat, l'any 1986, va originar una gran eufòria entre els barcelonins i catalans, i també entre els professionals de l'Hospital del Mar, que la visqueren com la possibilitat d'esdevenir l'hospital de referència dels Jocs Olímpics. La mateixa nit del 17 d'octubre de 1986, alguns metges van escriure una carta adreçada a l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, i la van portar personalment a la bústia del seu domicili.

  més informació

 • 19 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  L'IMIM participa en un nou estudi sobre la salut del nostre cor a Girona

  S’examinaran els hàbits dietètics i d’activitat física, l’elasticitat arterial i els factors genètics de 8.000 voluntaris de 15 poblacions gironines

  Amb l'objectiu d'analitzar quins són els factors que augmenten el risc de patir malalties del cor i quins factors ens protegeixen, s'acaba de posar en marxa un estudi liderat pels equips del Dr. Rafel Ramos, investigador de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i dels Drs. Roberto Elosua i Jaume Marrugat de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona. 

  més informació

 • 12 de juliol de 2017 - Notes de Premsa

  Descobert un mecanisme immunològic clau en la regulació de la flora intestinal

  Es constata per primera vegada que la immunoglobulina M (IgM) secretada per l'intestí humà actua per mantenir la diversitat i equilibri de la flora intestinal o microbiota.

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han demostrat per primera vegada que la immunoglobulina M, secretada per l'intestí humà, té un paper fonamental per mantenir la diversitat de la flora intestinal mitjançant la inclusió i manteniment de microorganismes beneficiosos per a la nostra salut. Aquests resultats es publiquen a la prestigiosa revista científica Immunity.

  més informació

 • 29 de juny de 2017 - Notes de Premsa

  Científics desenvolupen un model matemàtic per localitzar el focus de les crisis epilèptiques

  Aquesta investigació, liderada pel Dr. Rodrigo Rocamora, s’ha publicat en la revista Clinical Neurophysiology.

  La Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar i el Centre de Recerca en Cognició i Cervell de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han desenvolupat un model matemàtic que analitza l'activitat cerebral per a localitzar les àrees cerebrals en les que s'originen i propaguen les crisis epilèptiques. En aquest estudi, publicat per la revista Clinical Neurophysiology, s'han registrat cinquanta crisis epilèptiques localitzades en el lòbul temporal de set pacients farmacoresistents. El responsable d'aquest estudi és el Dr. Adrià Tauste, que treballa sota la direcció del Dr. Rodrigo Rocamora a la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar, un centre de referència en epilèpsia de nivell nacional i europeu, i també al Centre de Recerca en Cognició i Cervell (CBC) liderat pel professor Gustavo Deco de la Universitat Pompeu Fabra.

  més informació

 • 20 de juny de 2017 - Notes de Premsa

  Identifiquen un tractament que aporta nous beneficis a pacients amb carcinoma uroterial

  L'administració de vinflunina aconsegueix un augment en el temps de supervivència i un retard considerable en la recaiguda de pacients amb carcinoma urotelial després de rebre tractament convencional

  Administrar vinflunina a pacients que ja han respost al tractament estàndard amb gemcitabina i cisplatí retarda la progressió del càncer a diferència dels tumors en els quals no fan tractament de manteniment i que reben una cura pal·liativa. En aquest segon cas, el tumor torna a progressar a curt termini. Els resultats han estat obtinguts de l'estudi MAJA, en el qual han participat 21 hospitals espanyols. Aquestes importants troballes van ser publicades el passat mes d'abril a la prestigiosa revista The Lancet Oncology, una de les publicacions de referència en el camp oncològic a nivell internacional.

  més informació

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube
 • Flickr

© 2006 - 2017 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat