Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 19 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  1 de cada 10 universitaris espanyols ha tingut pensaments suïcides en el primer any de carrera

  Són dades de l’estudi UNIVERSAL realitzat a 5 universitats espanyoles

  La  xifra és superior a la prevalença d'aquests comportaments entre la població general. L'estudi mostra que les relacions positives amb els iguals i un entorn familiar positiu durant la infantesa són factors protectors dels pensaments suïcides. El pas a l'edat adulta, el nou entorn i les creixents demandes acadèmiques, són reptes importants i estressants per als que inicien l'etapa universitària. Aquests estudis permeten oferir atenció precoç més eficaç. El 31,4% dels estudiants universitaris de primer any ha patit algun trastorn mental, majoritàriament depressió o trastorn d'ansietat, segons un estudi de la World Mental Health realitzat a 8 països, entre ells Espanya.

  més informació

 • 14 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  Ultrasons per obrir les artèries coronàries en pacients inoperables

  L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que incorpora a la seva cartera de serveis la litoplàstia coronària per tractar la cardiopatia isquèmica. La tècnica utilitza ultrasons per estovar les plaques de calç que provoquen l'obstrucció de les artèries i així es pot introduir l'stent, la pròtesi que obre definitivament el pas de la circulació sanguínia. La litoplàstia coronària es pot utilitzar en pacients descartats per ser tractats amb cirurgia o altres tècniques. Habitualment són persones d'edat avançada o en hemodiàlisi, que ara es poden beneficiar d'aquesta alternativa.

  més informació

 • 6 de setembre de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar posa en marxa el seu primer hort terapèutic per a pacients

  L'hort s'ha instal·lat a una de les terrasses del Centre Fòrum, depenent de l'Hospital del Mar, amb l'objectiu que les persones ingressades puguin gaudir-ne i cuidar-lo com a part del seu procés curatiu. El projecte, l'Hort d'en Llurba, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i a una donació de l'Obra Social 'la Caixa'. La iniciativa va partir d'un pacient i de l'Associació EMILIA bcn, entitat formada per persones vinculades al món de la salut mental.

  més informació

 • 9 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  Nou sistema per a reduir l’exposició de rajos X durant les ablacions cardíaques

  L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que disposa d'aquest sistema, que integra la tecnologia de navegació amb la imatge radiològica del pacient a l'hora de realitzar la intervenció, que serveix per tractar arítmies. El temps d'exposició a la radiació es redueix fins al 90%. Això beneficia tant al pacient com als professionals sanitaris que realitzen la intervenció. L'ablació cardíaca consisteix a cremar part del múscul del cor per evitar l'arítmia, un ritme de batec més alt o més baix del normal.

  més informació

 • 9 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital de l’Esperança apropa serveis al barri de Gràcia

  La reordenació de serveis dona resposta a les necessitats veïnals al voltant dels serveis de salut a Gràcia, apropant-los i destinant 1.000m2 a serveis comunitaris de salut. Ha estat possible gràcies a la finalització de la primera fase de les obres de l'Hospital Mar i a la reubicació de serveis al Centre Fòrum, que han alliberat espais a l'Hospital de l'Esperança.

  més informació

 • 2 d'agost de 2018 - Notes de Premsa

  Identifiquen una peça clau per frenar un subtipus de càncer de còlon i recte

  Estudi publicat a Nature Communications

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, amb el suport de l'IDIBELL, i del CIBERONC, han descobert que inhibint una proteïna (Jagged 1) s'evita el creixement dels tumors en ratolins. Aquesta proteïna té un paper clau en el desenvolupament de la malaltia, ja que activa el senyal cel·lular que permet a les cèl·lules canceroses desenvolupar-se i multiplicar-se. El descobriment obre la porta a desenvolupar un tractament terapèutic en humans que permeti tractar aquest tipus de patologia, la segona causa de mort relacionada amb càncer als països occidentals.

  més informació

 • 30 de juliol de 208 - Notes de Premsa

  Un estudi conclou que l’antiinflamatori Roflumilast podria revertir la caquèxia en malalts amb MPOC greu

  S'ha fet la recerca amb cultius primaris de cèl·lules vives de pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) en estadis avançats de la malaltia. El Roflumilast  és un tractament sistèmic ja pautat en estadis molt avançats de la MPOC, sense efectes secundaris greus i amb bona tolerància per a tractaments de llarga durada. L'estudi també demostra que les cèl·lules satèl·lit o mare del múscul de pacients amb MPOC greu es conserven "sanes", el que obre futures vies de tractament.

  més informació

 • 18 de juliol de 2018 - Notes de Premsa

  Relacionen la insulina amb un major risc de fractures en pacients amb Diabetis Tipus 2

  Investigadors del CIBERFES i CIBERDEM associen l'ús de teràpies amb insulina o la combinació de metformina i sulfossilúrea a l'augment de fragilitat òssia en pacients amb Diabetis Mellitus Tipus 2. Un cop analitzades les dades de més de 12.200 pacients no es va trobar una associació significativa entre l'augment del risc de fractura i un altre medicament antidiabètic.

  més informació

 • 18 de juliol de 2018 - Notes de Premsa

  Determinen els gens que diferencien els pacients amb MPOC que associen components asmàtics

  Pneumòlegs de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques han analitzat més de 25.000 gens de pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), uns que associen asma bronquial i altres que no. Aquest és un dels estudis més amplis realitzat fins ara en aquestes poblacions. Fins a 36 gens presenten diferències molt significatives en la seva expressió entre els dos grups de pacients. Les proteïnes corresponents a aquests gens són potencials marcadors per a diferenciar aquests dos tipus de pacients i poden convertir-se en noves dianes terapèutiques. Diferenciar aquests pacients dels que només pateixen o MPOC o asma sense associar característiques de les dues malalties, és molt important per decidir i personalitzar el tipus de tractament a seguir, com ara la immunoteràpia.

  més informació

 • 12 de juliol de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar utilitza amb èxit l’estimulació cerebral profunda per tractar 4 pacients amb anorèxia nerviosa

  El centre és pioner a Europa en la utilització d'aquest tipus d'intervenció per tractar l'anorèxia nerviosa. El projecte analitzarà l'eficàcia i la tolerabilitat de la tècnica. 3 dels 4 casos tractats fins ara mostren resposta positiva, sense complicacions per la cirurgia ni per l'estimulació cerebral. La intervenció es fa utilitzant tecnologia robòtica i inserint uns elèctrodes a zones del cervell profundes relacionades amb l'estat d'ànim, l'ansietat i la motivació/recompensa. Neurocirurgians i psiquiatres de l'Hospital del Mar treballen de forma conjunta en aquest assaig clínic.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat