Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 22 de maig de 2018 - Notes de Premsa

  A través de la realitat virtual, l’Hospital del Mar de Barcelona mostra l’impacte social de la psoriasi

  L'Hospital del Mar de Barcelona acull una iniciativa pionera de conscienciació a través de realitat virtual desenvolupada per Acción Psoriasis i Lilly que està recorrent diversos hospitals. Les persones amb psoriasi segueixen enfrontant-se a haver d'explicar la seva malaltia cada dia i a dificultats a les activitats quotidianes. El Servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar, amb una unitat especialitzada en psoriasi moderada-greu, dona suport a les iniciatives per donar visibilitat i millorar el coneixement de las malalties cutànies.

  més informació

 • 24 de maig del 2018 - Notes de Premsa

  La diabetis incrementa el 70% el risc de morir de les dones després de patir un ictus

  Un estudi de l'Hospital del Mar i l'IMIM certifica la relació entre gènere, diabetis i la mortalitat posterior a l'ictus. També creix el risc de patir seqüeles, tant en dones com en homes. Els investigadors recomanen que, a la vista dels resultats, es faci un seguiment acurat dels pacients diabètics després de patir un ictus. L'estudi el publica la revista Frontiers in Neurology.

  més informació

 • 17 de maig del 2018 - Notes de Premsa

  Descobreixen un mecanisme bàsic per a la supervivència i funció de les cèl·lules mare de la mama

  Estudi publicat a la revista Science

  El Dr. Toni Celià-Terrassa, investigador de l'IMIM, és l'únic signant de l'Estat d'aquest estudi, que publica la revista Science. El treball, liderat per investigadors de la Universitat de Princeton, ha descobert el nínxol en el qual s'allotgen les cèl·lules mare de la mama i el sistema que utilitzen per mantenir les seves capacitats. Ara cal estudiar si aquests mecanismes es reprodueixen també a les cèl·lules mare canceroses. Si és així, es podria obrir la porta a trobar tractaments per evitar l'expansió dels tumors i l'aparició de resistències als medicaments.

  més informació

 • 7 de maig del 2018 - Notes de Premsa

  Biòpsia líquida per personalitzar el tractament en càncer d’ovari

  8 de maig, Dia Mundial del Càncer d’Ovari

  L'Hospital del Mar posa en marxa un projecte per analitzar la viabilitat d'utilitzar la biòpsia líquida en el tractament i monitoratge de les pacients amb aquest tipus de tumor. 7 de cada 10 pacients diagnosticades de càncer d'ovari pateixen una recaiguda. Aquesta tècnica pot donar una nova esperança a la lluita contra les recidives, ajudant els metges a preveure aquests casos i detectar-los de forma precoç. És el tumor ginecològic amb més mortalitat i la quarta causa de mort per càncer en dones. La supervivència global és de menys del 45%. 

  més informació

 • 25 d'abril de 2018 - Notes de Premsa

  A més edat biològica, major probabilitat de morir després de patir un ictus

  Cada any d'edat biològica acumulat per sobre l'edat cronològica augmenta en un 6% la probabilitat de mort durant els tres mesos a haver patit un ictus isquèmic. El treball, realitzat per investigadors i neuròlegs de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'Hospital del Mar, ha analitzat dades de 600 pacients. El publica la revista Scientific Reports, del grup Nature. Aquest estudi corrobora que l'edat biològica té un gran valor informatiu sobre l'estat d'envelliment real de les persones, sobre el seu risc de patir malalties associades a l'edat, i sobre la capacitat de l'individu d'afrontar-les.

  més informació

 • 20 d'abril de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar estrena nova àrea de rehabilitació al Centre Fòrum

  La nova àrea té 1.000 m2, està situada a la primera planta de l'edifici i oferirà serveis de rehabilitació ambulatòria als veïns dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. Els veïns la podran conèixer el pròxim dilluns 23 d'abril en una jornada de portes obertes.

  més informació

 • 12 d'abril de 2018 - Notes de Premsa

  Identifiquen un biomarcador per al diagnòstic d’un limfoma cutani molt agressiu sense tractament curatiu

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'Hospital del Mar han identificat un biomarcador que facilita el diagnòstic de la Síndrome de Sézary, un tipus de limfoma de cèl·lules T que s'inicia a la pell. La recerca també obre la porta a desenvolupar nous tractaments per aquesta patologia, que ara és pràcticament incurable en els estadis avançats. La Síndrome de Sézary és considerada una malaltia rara. És el subtipus més agressiu entre els limfomes cutanis de cèl·lules T. Aquest tipus de limfoma suposa al voltant d'1-3 casos nous per cada 100.000 habitants/any.

  més informació

 • 10 d'abril de 2018 - Notes de Premsa

  Nou pas per entendre l’origen dels gens

  Han identificat centenars de fragments del genoma sense funció aparent, que tenen capacitat per generar noves proteïnes i, potencialment, convertir-se en nous gens

  Com es van crear els blocs bàsics que serveixen per construir qualsevol ésser viu, els gens? És la pregunta que un recent estudi liderat per investigadors del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica, programa conjunt de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions mèdiques (IMIM) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha intentat resoldre.

  més informació

 • 5 de març - Notes de Premsa

  Descoberta una de les peces clau per tractar el càncer de pàncrees

  Estudi publicat a PNAS

  Un estudi internacional liderat per l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques certifica el paper de la proteïna Galectina-1 en el desenvolupament d'aquest tipus de tumor. Els investigadors han comprovat amb ratolins que inhibir aquesta proteïna allarga la vida dels animals, els tumors progressen més lentament, són menys agressius i fan menys metàstasi. El càncer de pàncrees és el quart en nombre de morts relacionades amb càncer i, actualment, no hi ha cap tractament curatiu eficaç.

  més informació

 • 28 de març de 2018 - Notes de Premsa

  La biòpsia líquida identifica el tipus de tumor que es pot beneficiar d’un nou tractament en càncer de còlon

  Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte, 31 de març

  La utilització d'aquesta tècnica en un assaig clínic s'ha mostrat útil per seleccionar un grup de pacients amb tumors que poden respondre a un tractament amb una combinació de dos anticossos monoclonals. Els resultats són fruit d'un estudi multicèntric coliderat per la Dra. Clara Montagut, de l'Hospital del Mar, i el Dr. Josep Tabernero, del VHIO, sobre aquest tractament. El publica la revista JAMA Oncology. El càncer colorectal és el més freqüent a l'Estat, amb més de 40.000 nous casos l'any 2016.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat