Agenda

31 de maig de 2010 - Actes

Dia Mundial sense Tabac

"Vull un hospital sense fum"

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac i amb el lema "Vull un hospital sense fum", la Comissió Hospitals Sense Fum del Parc de Salut MAR organitza dilluns 31 de maig un conjunt d'activitats en els diferents centres per tal de continuar promovent la deshabituació del tabac entre els/les seus/ves treballadors/es i la població en general.

Amb l'objectiu de conscienciar la gent sobre els greus perjudicis que comporta el tabac, s'instal·larà un espai informatiu i de divulgació a les recepcions dels diferents centres del Parc de Salut MAR per a proporcionar informació sobre els beneficis de no fumar i oferir, amb l'ajuda de professionals dels nostres serveis de Salut Laboral i residents dels serveis d'Epidemiologia i Avaluació i de Pediatria, la possibilitat de realitzar-se espirometries i cooximetries. També se'ls proporcionarà informació relativa a les possibles causes i conseqüències dels resultats obtinguts i un obsequi molt especial per a aquells que es vulguin comprometre amb "Un hospital sense fum".

Es visitaran diferents espais dels centres animant els/les nostres professionals a participar en l’activitat i donant informació específica sobre el Programa de Tractament del Tabac (PTT), tot engrescant-los a iniciar-lo adreçant-se al servei de Salut Laboral. Aquest Programa funciona des de juliol de 2009 i s'han atès un total de 45 persones, suposant més d'un 70 % d'èxit. Si us hi adreceu, us atendran un metge i infermer amb experiència i formació específica en el tractament i deshabituació del tabac.

Informar-vos que, en el marc de les accions de conscienciació i respecte sobre la problemàtica de la convivència amb els fumadors passius potenciades per la Comissió des dels seus inicis i cenyint-nos a la llei 28/2005 que prohibeix el consum de tabac en els centres sanitaris i les recomanacions que estableix quant als espais lliures de fum, a partir del 30 de juny de 2010 quedaran tancats tots els punts habituals de fum i exclusivament es podrà fumar en determinats espais que se us aniran informant.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat