Publicacions

 • Gener de 2016 · Butlletí Informatiu

  Al PSMAR es crea la figura del referent de seguretat que aposta per la cerca d'oportunitats de millora. Si vols saber quina és la tasca que desenvolupen, no et pots perdre el Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El referent de seguretat és una nova figura que ha creat el Programa de Qualitat del PSMAR. L'objectiu és augmentar la seguretat del pacient apostant per una nova cultura de treball que ajuda a tots els companys a veure els errors com una veritable oportunitat de millora, identificant-los en el moment en què succeeixen i contribuint a pensar en com fer per a què no es tornin a repetir. Al Mar@laxarxa entrevistem a tres referents que ens expliquen quina és la seva tasca i com l'afronten. A més, en aquesta nova edició del butlletí coneixeràs els tres importants ajuts que ha rebut l'Hospital del Mar i l'IMIM d'Acció Estratègica en Salut 015 de l'Institut Carlos III i el reportatge que la cadena Euronews ha gravat a l'Hospital de l'Esperança sobre rehabilitació de pacients amb ictus. En el nou número, et mostrarem la nova pàgina de facebook que ha posat en marxa la Unitat d'Epilèpsia de l'Hospital del Mar i el premi Homenot de la Sanitat Nacional que ha rebut el Dr. Ludvik Drobnic com a reconeixement a la seva llarga trajectòria professional que ha desenvolupat a l'Hospital del Mar. També sabràs com aconseguir un exemplar del llibre "Barcelona i l'Hospital del Mar", que commemora el centenari del centre, a través de la pàgina web dels Amics de l'Hospital del Mar i t'informarem del nou mecanisme cerebral que explica l'addicció a la nicotina.   Tot això i molt més ho trobaràs al Mar@laxarxa. Entra i participa!

 • Desembre de 2015 · Butlletí Informatiu

  El servei d'Anatomia Patològica formarà als millors especialistes en Hematopatologia d'Europa a partir de 2016. Si vols saber més sobre aquest nou projecte docent, no et perdis el Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar ha estat recentment acreditat com a centre de referència per a la docència en Hematopatologia per la Societat Europea de Patologia (ESP). Serà, des d'ara, un dels dos centres on professionals de tota Europa i de tot el món podran acudir a formar-se en aquesta especialitat becats amb la prestigiosa Beca Giordano. Els doctors Josep Lloreta i Lluís Colomo, referents al centre pel que fa a aquesta acreditació, ens expliquen tot el que això suposa en el nou número del Mar@laxarxa. A més, en aquesta nova edició del butlletí coneixeràs com es celebra el Nadal als centres del PSMAR i et mostrarem algunes de les iniciatives que s'han fet per recaptar fons per a projectes de recerca i socials de l'Hospital del Mar: des d'un torneig de golf en favor de la recerca en artrosi, a una sortida de Pares Noel en pàdel surf per renovar una àrea lúdica per als nens i nenes ingressats, fins a una travessa creuant l'Estret de Gibraltar per millorar les capacitats intel·lectuals de les persones amb síndrome de Down. També sabràs com l'Hospital del Mar i l'IMIM han participat a La Marató de TV3 i t'informarem de nous biomarcadors que permeten detectar la insuficiència renal crònica quan encara no presenta símptomes i dels avantatges de l'ús de la telemedicina en els pacients amb insuficiència cardíaca. Tot això i molt més ho trobaràs al Mar@laxarxa. Entra i participa!

 • Novembre de 2015 · Butlletí Informatiu

  Alumnes de Primària desenvoluparan un projecte de recerca amb l'IMIM. Si vols conèixer més sobre aquesta iniciativa tan engrescadora, no et perdis el MAR@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) participa en la tercera edició d'Investiga amb Recercaixa!, un programa de l'Obra Social La Caixa i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) en el qual participen prop de 1.000 estudiants de 10 a 12 anys. Promoure la salut i promoure vocacions són els dos objectius principals d'aquest programa a través del disseny i l'execució d'un projecte de recerca a l'escola. Si vols saber més sobre aquesta iniciativa, no et perdis el nou número del Mar@laxarxa! A més, en aquesta nova edició del butlletí coneixeràs quins són els projectes de l'Hospital del Mar i de IMIM que financia La Marató 2014, el guardonat com a "Millors Idees de la Sanitat" per Diario Médico i el que ha rebut la menció honorífica del Premi Argó de la UAB realitzat per una estudiant de l'Institut Bonanova de FP Sanitària. També t'animem a què col·laboris i ens ajudis a difondre la iniciativa dels Amics de l'Hospital del Mar per al #GivingTuesday i a donar suport a la campanya de recollida d'aliments de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar. Tot això i molt més ho trobaràs al Mar@laxarxa. Entra i participa!

 • Octubre de 2015 · Butlletí Informatiu

  Una iniciativa de voluntariat ajuda als usuaris i familiars a guiar-se per l'Hospital del Mar. Si vols conèixer com funciona el projecte "Qui m'acompanya" no et perdis el Mar@xarxa!

  Qui m’acompanya? és un projecte del Programa de Voluntariat del PSMAR en col·laboració amb Amics de l'Hospital del Mar i coordinat pel Servei d'Atenció al Ciutadà d'aquest centre. Set voluntàries, extreballadores del PSMAR, a diari donen suport als pacients i familiars acompanyant, informant i fent de l’hospital un lloc més amigable i humà per als qui més ho necessiten. Si vols conèixer com sol·licitar la seva ajuda, no et perdis el Mar@laxarxa. També t'informarem de l'ampliació del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte a tota la ciutat de Barcelona, de l'èxit de participació a la Jornada de Portes Obertes de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar i de l'important reconeixement atorgat al Dr. Jesús Lafuente, nomenat President de l'European Association of Neurosurgical Societies (EANS). En aquesta edició, et convidem a veure el vídeo de fi de festa del Centenari de l'Hospital del Mar i et presentem les novetats que ha hagut en l'àmbit de la recerca.  Això i molt més ho trobareu al Mar@laxarxa. Entra i participa!  

 • Setembre de 2015 · Butlletí Informatiu

  Presentem el llibre "Barcelona i l'Hospital del Mar" de Daniel Venteo, un viatge sorprenent a través d'un segle d'història. No et perdis el Mar@laxarxa i descobriràs aquest emocionant procés de creació

  Entrevistem a Daniel Venteo que ens explica quina ha estat la seva tasca com historiador i les fonts en les quals s'ha documentat per a la creació del llibre. També ens convida a la seva presentació, que es farà el proper dissabte 3 d'octubre a la llibreria "La Garba", i a visitar l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" al vestíbul del centre. El mateix dia 3 d'octubre també se celebra la festa del Centenari, en el marc de les festes del barri de la Barceloneta, on gaudireu d'activitats infantils (taller d'estels, creació d'un puzzle gegant, etc), d'una cercavila, d'una paella popular i, a l'acabar, d'un concert de la banda "Jonibegut" formada per professionals de l'Hospital del Mar i l'Esperança. Si us animeu a venir aquest dissabte, també us podreu apropar a la Jornada de Portes Obertes del Campus Universitari Mar i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. A més, tens l'oportunitat de contribuir a una bona causa i participar a la cursa de l'Obaga per ajudar a la recerca en càncer. Per saber com inscriure't entra al butlletí. Això i molt més ho trobareu al Mar@laxarxa. Entra i participa!  

 • Juliol de 2015 · Butlletí Informatiu

  Cubs d'història arran de Mar. Vols conèixer com et sorprendrà l'exposició fotogràfica que trobaràs davant de l'Hospital del Mar fins el setembre? No et perdis el Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  La història de l'Hospital del Mar, i per què no dir-ho, algunes característiques de la seva personalitat oberta i participativa, es despleguen pel Passeig Marítim durant aquest estiu per a compartir amb els passejants, turistes, veïns, pacients i conciutadans el seu primer segle de vida. Una col·lecció de vuit cubs de diferents grandàries serveix de suport per a una exposició popular i visual, titulada “Cent anys mirant el Mar”. Si vols conèixer aquesta història en imatges, juganera, oberta i participativa, que desperta records i emocions, visita-la al Passeig Marítim i entra al MAR@laxarxa! A més, et presentem el tràiler del Sense Ficció "L'hospital que mira al mar", que s'emetrà el proper mes de setmebre per TV3, celebrem els 10 anys d'aniversari dels Projectes Estrella del PSMAR i coneixem com l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha estat reconegut per la Comissió Europea per la seva actuació en la contractació d'investigadors. Tot això i molt més, ho trobareu al nou número del MAR@laxarxa! Entra i participa en el nou número del MAR@laxarxa!  

 • 29 de juny de 2015 · Butlletí Informatiu

  Tres nedadors creuaran l'Estret de Gibraltar en favor de la recerca per la discapacitat intel·lectual. Vols saber com poder col·laborar en aquest nou projecte d'Amics de l'Hospital del Mar? No et perdis el Mar@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  L’esforç i l’experiència de Carles Céspedes, Fer Espina i David Presas es posaran a prova fent una increïble travessa d’anada i tornada a l’Estret de Gibraltar i des d'Amics de l'Hospital del Mar posen en marxa la campanya de micromecenatge "Apropant distàncies. Apropant capacitats" per aconseguir finançar un videojoc per millorar l’estimulació cognitiva de nens i joves amb Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. Vols conèixer i participar en el projecte? Entra al Mar@laxarxa.  A més, el PSMAR ha organitzat la primera marxa nòrdica del PSMAR amb motiu del Dia Mundial contra el tabac. I seguim celebrant el Centenari de l'Hospital del Mar: Instituts de Secundària visiten l'exposició "Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" al Museu d'Història de Catalunya i el centre de recerca de l'Hospital del Mar i també hem fet una jornada sobre càncer i una sobre neurociències. Tot això i molt més, ho trobareu al nou número del Mar@laxarxa! Entra i participa en el nou número del MAR@laxarxa!  

 • 13 de maig de 2015 · Butlletí Informatiu

  "L'Hospital del Mar, 100 anys amb el batec de Barcelona" és el nom de l'exposició que es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya amb motiu del primer segle de vida de l'Hospital. Entra al MAR@laxarxa i viatjaràs per aquests 100 anys d'història

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El recorregut de l’exposició repassa els cent anys d’història dividint-la en tres etapes principals, que coincideixen amb els tres noms que ha tingut el centre durant la seva trajectòria: la de l’Hospital d’infecciosos, des de la seva inauguració el 1914 al 1939; la de Nostra Senyora del Mar, de 1939 a 1975, amb la creació del pavelló d’investigacions mèdiques, el primer pulmó d’acer o la primera Unitat de Cures Intensives, tot i les dificultats de la postguerra i el franquisme i el de l’Hospital del Mar i finalment l’etapa de la democràcia, els Jocs Olímpics fins als nostres dies, amb un hospital dinàmic assistencial, docent i de recerca amb una gran projecció de futur. L’exposició romandrà tres mesos al museu, oberta al públic gratuïtament i finalitzarà el 15 de juliol. Us esperem a tots perquè vosaltres també sou part de la història del MAR! A més, estem d'enhorabona ja que el PSMAR ha guanyat el Premi Europeu a l'Excel·lència en Higiene de Mans, sent model de referència per tota Europa. Durant el mes de maig també s'han reiniciat les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar que reconeixen el paper estratègic que té el centre a la ciutat de Barcelona, i al mateix temps permeten mantenir l’aposta per les línies d’atenció sanitària d’alta especialització (terciarisme). Tot això i molt més ho trobareu al MAR@laxarxa. Us animem a què consulteu i participeu en el nou número del MAR@laxarxa!

 • Abril de 2015 · Butlletí Informatiu

  Les professionals del Treball Social tenen un paper clau en l'atenció integral de la salut de les persones. Si vols conèixer la tasca que desenvolupen al PSMAR no et perdis el MAR@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  L'equip professional de treballadores socials del PSMAR forma part d'un equip multidisciplinar que aporta al diagnòstic sanitari una perspectiva global: el diagnòstic social. En aquesta nova edició del butlletí, podràs conèixer a fons la tasca que realitzen i algunes de les situacions que han de gestionar en el seu dia a dia. També sabràs els dos importants reconeixements que ha rebut l'Hospital del Mar amb motiu del Centenari, així com els bons resultats del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i recte en la segona ronda. El PSMAR s'ha sumat a la campanya "Dóna la cara per la salut mental"; suma't a la iniciativa i lluitem contra l'estigma i la discriminació. Tot això i molt més ho trobareu al MAR@laxarxa.   Us animem a què consulteu i participeu en el nou número del MAR@laxarxa!

 • Març de 2015 · Butlletí Informatiu

  Saps que el PSMAR té el primer Grup de Recerca en Infermeria? Si vols conèixer aquesta nova iniciativa no et perdis el MAR@laxarxa

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Parc de Salut MAR ja compta amb el primer Grup de Recerca especialitzada en infermeria, un projecte llargament desitjat i on es desenvoluparan interessants línies de treball, vinculades al Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM. Lourdes García Zaldívar, Directora Infermera del PSMAR, ens ho explica en una entrevista en la nova edició del butlletí MAR@laxarxa. A més, coneixereu les idees seleccionades per a passar a la segona fase del I Concurs d'Innovació del PSMAR, que ha tingut un gran èxit de participació. En aquest número també sabreu els darrers actes que s'han celebrat amb motiu del Centenari de l'Hospital del Mar, com la interessant conferència que va donar el Prof. Valentí Fuster, i farem un repàs al més destacat en recerca. Tot això i molt més ho trobareu al MAR@laxarxa. Així doncs, us animem a què consulteu i participeu en el nou número del MAR@laxarxa!

Campanyes internes

 • Pla d'igualtat del PSMar
 • Hospitals sense fum
 • Hospitals sostenibles

Xarxes socials

 • Twitter
 • Canal YouTube

© 2006 - 2016 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat