Agenda

Actes corresponents a la categoria "Jornades i Cursos"

 • 2018 - 2019 - Jornades i Cursos

  Sessions de Pediatria 2018 - 2019

  Sessions conjuntes de l'Atenció primària i l'Hospital del Mar

  Un dilluns de cada mes de 13:45 a 14:45 hores es fan les sessions conjuntes de Pediatria de l'Atenció Primària i l'Hospital del Mar. A continuació trobareu el calendari de les sessions per al curs 2018 – 2019 i, a mesura que es vagin celebrant, també hi podreu consultar el seu contingut.

 • 27 de novembre de 2018 - Jornades i Cursos

  II Jornada sobre Immunodeficiències primàries

  Organitzat per la Unitat d'Immunodeficiències primàries

  El 27 de novembre es farà la II Jornada sobre Immunodeficiències primàries a l’aula 61.210 del Campus Universitari Mar. Les immunodeficiències primàries (IDP) són un grup de més de 200 malalties d'origen genètic en què hi ha una alteració́ quantitativa i/o funcional dels diferents mecanismes implicats en la resposta immunològica. Això̀ origina sobretot una predisposició́ augmentada a infeccions, però també pot manifestar-se en forma de processos autoimmunes o alguns tipus de càncer.

 • 15 de novembre de 2018 - Jornades i Cursos

  INSCRIPCIONS TANCADES - Eutanàsia i el dret a disposar de la pròpia vida

  III Jornada del Comitè d'Ètica Assistencial del PSMAR

  Sota el títol "Eutanàsia i el dret a disposar de la pròpia vida”, el Comitè d’Ètica Assistencial i el Servei d’Atenció al Ciutadà del PSMAR organitzen el dijous 15 de novembre la III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del PSMAR. Enguany, i com en darreres edicions, també fem referència a un tema íntimament lligat als valors i la Bioètica i que, al mateix temps, és d'interès per als professionals sanitaris i la ciutadania en general, l’eutanàsia. En la jornada es proporcionaran coneixements bàsics entorn el concepte, el dret a disposar de la pròpia vida i les seves implicacions legals i ètiques, tot amb la finalitat de promoure un espai de debat bioètic amb la participació de ponents de reconegut prestigi, com Albert Royes, doctor en Filosofia i membre de l'Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la UB i coordinador de 'Morir en libertad', llibre de l'OBD sobre l'eutanàsia i el suïcidi assistit.

  més informació

 • 18 i 19 d'octubre de 2018 - Jornades i Cursos

  X Curs de Malalties Autoimmunes Ampollars i del Teixit Connectiu

  El 18 i 19 d’octubre, el servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar organitza aquest curs amb l'objectiu de millorar la formació de residents i especialistes en Dermatologia en un camp molt específic amb la finalitat de millorar l'assistència en el dia a dia dels pacients amb malalties autoimmnues.

  més informació

 • 19 d'octubre de 2018 - Jornades i Cursos

  Jornada commemorativa dels 40 anys del Registre de Tumors de l'Hospital del Mar

  L'any 1978, aprofitant l'embranzida generada pel Grup d'Estudis Oncològics de Catalunya i Balears (GEOBC), un nucli de metges i infermeres entusiastes van emprendre el Registre de Tumors de l'Hospital del Mar (RTHMar). La iniciativa sens dubte va tenir mèrit, ja que era una època preinformàtica i a l'hospital no hi havia aleshores servei d'epidemiologia ni d'oncologia; però encara n'ha tingut més que perdurés en el temps (en altres hospitals els registres van quedar interromputs) i sobretot que al llarg dels anys es consolidés com una eina útil per als clínics, per a la recerca i per a la millora de la qualitat assistencial dels pacients oncològics, que és el que el RTHMar és avui dia.

  més informació

 • 17 d'octubre de 2018 - Jornades i Cursos

  “Adormir-se amb un somni i aixecar-se amb un propòsit” III Jornada per a pacients amb dolor crònic

  Organitzada per la Unitat del Dolor de l'Hospital del Mar i la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR

  Sota el títol ”Dormir-se amb un somni i aixecar-se amb un propòsit”, i coincidint amb el Dia Mundial contra el Dolor, s’organitza el dimecres 17 d’octubre la III Jornada per a pacients amb dolor crònic. La finalitat de la jornada és proporcionar al pacient nous coneixements i aprenentatges que l'ajudin a ser capaç de desenvolupar un procés que l'apropi a la seva nova realitat i disminuir el dolor. Enguany parlarem sobre la relació existent entre el dolor i les alteracions del son.

  més informació

 • 11 d'octubre de 2018 - Jornades i Cursos

  II Jornades de malalties immunomediades per a metges d'Atenció Primària

  L’11 d’octubre a partir de les 9.00 h el servei de Reumatologia de l’Hospital del Mar organitza a l’Auditori del PRBB la II Jornada de malalties immunomediades per a metges d’Atenció Primària.

  més informació

 • 10 d'octubre de 2018 - Jornades i Cursos

  Seminari de preparació per a la jubilació de metges

  Organitzat pel COMB amb la col·laboració de l'Hospital del Mar

  El 10 d’octubre el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona organitza, amb la col·laboració de l’Hospital del Mar, el Seminari de preparació per a la jubilació de metges adreçat a metges i metgesses que s’han jubilat recentment o que ho foran en els propers anys. El seminari es farà a la Sala Josep Marull a les 16.00 hs  

  més informació

 • Del 18 al 20 de juliol de 2018 - Jornades i Cursos

  “State of the art in the management Chronic Urticaria“

  Preceptorship Barcelona 2018 Striving and Building for Excellence in Immunodermatology

  La Dra. Giménez Arnau, adjunta del servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar, coordina del 18 al 20 de juliol al PRBB, el Preceptorship Barcelona 2018 Striving and Building for Excellence in Immunodermatology adreçat a especialistes en la Urticària Crònica.

  més informació

 • Del 8 al 10 de novembre de 2018 - Jornades i Cursos

  Curs avançat d'imatge per RM múscul- esquelètic

  El Dr. Fernando Fernández, cap del servei de Diagnòstic per la Imatge del PSMAR, és l’organitzador local d’aquest curs que se celebrarà del 8 al 10 de novembre. Els temes que s’abordaran afecten a la medul·la òssia, maluc, pelvis, colze, lesions de l’esport, raquis, mà, turmell, peu, lesions d'estrès, espatlla, tumors ossis i de parts toves.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat