Agenda

Actes corresponents a la categoria "Actes"

 • 10 de novembre de 2017 - Actes

  Trasplantament: et volem explicar com donar vida

  El 10 de novembre a les 19.00 hs a El Casal de Vilassar de Dalt es farà la sessió “Trasplantament: et volem explicar com donar vida” a càrrec de Julio Pascual, director de l’àrea assistencial i mèdica del PSMAR i cap del servei de Nefrologia, i Marta Crespo, cap de secció de Nefrologia de l’Hospital del Mar. Durant la sessió també participarà gent trasplantada i d’altra que ha estat donant en viu. 

  més informació

 • 24 d'octubre de 2017 - Actes

  “Antibiòtics: ús i abús", proper cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona

  El 24 d’octubre a les 19.00 hs a la Biblioteca Xavier Berenguel es farà la sessió “Antibiòtics: ús i abús” del programa “Un Mar de Ciència", el cicle de cafès científics que organitza l'IMIM en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. En aquesta sessió hi participaran Juan Pablo Horcajada, cap del servei de Malalties infeccioses de l'Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en Patologia Infecciosa i Antibioteràpia de l'IMIM, i Santiago Grau, cap del servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar. És una activitat gratuïta oberta al públic general.

  més informació

 • 16 d'octubre de 2017 - Actes

  L'Hospital del Mar s'adhereix al Dia Europeu de Conscienciació sobre l'Aturada Cardíaca

  Una societat que salva vides

  Sota el lema "Una societat que salva vides” el servei de Medicina Intensiva s’adhereix al Dia Europeu de Conscienciació sobre l'Aturada Cardíaca organitzada pel Consell Català de Ressuscitació (CCR), i organitzarà al vestíbul de l’Hospital del Mar un acte de divulgació i sensibilització de Reanimació cardiopulmonar per a tots els ciutadans que aquell dia visitin el centre.

 • 26 de maig de 2017 - Actes

  XIX Memorial Dr. Lino Torre. Conferència sobre Medicina exponencial a càrrec del Dr. José Ignacio Hernández Medrano, neuròleg de l'Hospital Ramón y Cajal

  XVIII Premi Dr. Lino Torre a la Recerca Quirúrgica

  El proper 26 de maig a les 12:30 hs es farà a la sala Josep Marull de l'Hospital del Mar el XIX Memorial Dr. Lino Torre. En el marc del lliurament del XVIII Premi Dr. Lino Torre a la Recerca Quirúrgica es comptarà amb la participació del Dr. José Ignacio Hernández Medrano, neuròleg de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, que impartirà la conferència Medicina exponencial. Aquest any, a part del Premi Dr. Lino Torre, també es lliurarà el Premi al millor resident 2016 del servei de Cirurgia General.

 • 16 de març de 2017 - Actes

  Tècniques en 3D. Reptes de la neurocirurgia. Planificar i executar operacions en un cervell humà

  Conferència a càrrec del Dr. Gerard Conesa organitzada per l'Obra Social La Caixa

  En el marc del Cicle de Conferències “El futur de la medicina. 3 avenços significatius en recerca biomèdica” que organitza l’Obra Social La Caixa, el Dr. Gerard Conesa farà el proper 16 de març a les 19:00h al CosmoCaixa la conferència “Tècniques en 3D. Reptes de la neurocirurgia. Planificar i executar operacions en un cervell humà” on parlarà sobre el projecte Silvius.

  més informació

 • 21 de març de 2017 - Actes

  Jornada de Portes Obertes Residents 2017

  A l'Hospital del Mar

  El dimarts 21 de març se celebrarà la cinquena Jornada de Portes Obertes Residents 2017, organitzada per la Comissió de Docència del PSMAR i adreçada als futurs residents que enguany han de triar centre en el qual iniciar la seva trajectòria formativa i professional. En els nostres hospitals els oferim una formació avançada en l'àmbit assistencial, docent i de recerca, i els hi ho volem donar a conèixer d'una manera propera i directa mitjançant aquesta Jornada de Portes Obertes. El PSMAR actualment té acreditades un total de 80 places de formació d'especialistes de 36 especialitats en ciències de la salut.

  més informació

 • 28 de febrer de 2017 - Actes

  L'Hospital del Mar amb el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

  Fem pinya, fem recerca

  Sota el lema "Fem pinya, fem recerca", el 28 de febrer se celebra la desena edició del Dia mundial de les malalties minoritàries. Enguany, la 9a jornada organitzada amb motiu d’aquest dia a l’Hospital Sant Joan de Déu posarà l'accent en "La recerca", en el paper fonamental que té la investigació bàsica i clínica per un millor coneixement i tractament d'aquestes malalties de baixa prevalença.

  més informació

 • 18 de gener de 2017 - Actes

  Menjar pensant en el cervell

  Nou cafè científic del cicle organitzat per l'IMIM amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

  En aquest cas, el cafè es farà a la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat, el dia 18 de gener a les 16:00h, amb la participació de la Dra. Ana Rodríguez Campello, neuròloga de l'Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca Neurovascular de l'IMIM, i el Dr. Emili Ros, endocrinòleg de l'Hospital Clínic i investigador principal del grup de recerca "Nutrición y Aterosclerosis" del CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición, Instituto de Salud Carlos III.

  més informació

 • 2 de desembre de 2016 - Actes

  "How genetics discoveries can prevent stroke" Conferència a càrrec de Jonathan Rosand, del Massachusetts General Hospital i la Universitat de Harvard.

  VII Conferència Alexander Fleming

  Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut”, el proper 2 de desembre comptarem amb la presència del Dr. Jonathan Rosand, Cap de la Divisió de Cures Neurocrítiques i Emergències Neurològiques i Director Mèdic de la Unitat de Cures Intensives de Neurociència del Massachusetts General Hospital (MGH) i professor de la Universitat de Harvard, que sota el títol "How genetics discoveries can prevent stroke” realitzarà la setena conferència d’aquest cicle a la sala Josep Marull de l'Hospital del Mar a les 13:00 hores. El Dr. Rosand és fundador del Consorci Internacional de Genètica de l’Ictus, que s'ha convertit en un referent mundial i el responsable de la majoria dels descobriments en la genètica de l'accident cerebrovascular. La seva visita coincideix amb la campanya de sensibilització que la Fundació ICTUS durà a terme divendres al matí al vestíbul de l’Hospital del Mar i amb La Marató de TV3, dedicada enguany a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

  més informació

 • 15 de novembre de 2016 - Actes

  500 OBEMARS, 500 pacients intervinguts de cirurgia bariàtrica a l'Hospital del Mar

  Per commemorar-ho, el Professor Santiago Niño Becerra impartirà la conferència "Obesitat en temps de crisi"

  Dimarts 15 de novembre a les 12:00 hs a la Sala Josep Marull celebrem els 500 pacients intervinguts de cirurgia bariàtrica a l'Hospital del Mar. Fa més de deu anys, amb il·lusió, esforç i rigor científic, vam iniciar el programa d’obesitat mòrbida i cirurgia bariàtrica per donar una resposta a les persones amb obesitat greu. Per a commemorar una data tan especial comptarem amb la presència del Professor Santiago Niño Becerra, que impartirà la conferència magistral Obesitat en temps de crisi.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Nota Legal | Política de Cookies | Accessibilitat