Notícies

9 de febrer de 2007 - Notes de Premsa

XIV Simpòsium d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

XIV Simpòsium d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

Els fluxos migratoris del nostre entorn determinen canvis en les àrees d'Anestèsia i Analgèsia Obstètrica

Enguany, la XIV edició del Simpòsium d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor tractarà sobre l'Anestèsia i l'Analgèsia Obstètrica. Aquest curs, que ja és un referent en l'àmbit de l'anestesiologia, es realitzarà a l'Hospital del Mar el proper divendres 9 de febrer. L'organitza el Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l'Hospital del Mar-Esperança (IMAS). Reunirà un important nombre d'anestesiòlegs dels principals hospitals del nostre entorn. Es debatrà sobre l'analgèsia i l'anestèsia obstètrica, els canvis d'aquesta, motivats pels nous models d'atenció en obstetrícia i per l'impacte dels fluxos migratoris del nostre entorn. Es presentarà l'activitat anual d'anestèsia obstètrica a Catalunya gràcies a l'estudi ANESCAT.

En aquest sentit, es faran tota una sèrie de ressenyes històriques que mostren l'evolució de l'anestèsia i de l'analgèsia obstètrica fins a la situació actual. Es presentaran, també, les noves tendències en analgèsia durant el treball del part – alguns permeten la deambulació.

 

Un dels temes clau d'aquest Simpòsium serà el debat sobre els canvis sociosanitaris a l'atenció obstètrica que ha produït la immigració i que han suposat, en ocasions, canvis estructurals en els Serveis de Ginecologia i Obstetrícia. Per exemple, es parlarà sobre el coneixement i l'acceptació de l'anestèsia obstètrica per part de la població immigrant, sobre la comunicació entre els professionals i la gestant immigrant i, en resum, sobre l'impacte de la nova immigració en l'atenció obstètrica, en els nostres hospitals. En aquest àmbit, es destacarà el Pla de naixement proposat per la Conselleria de Salut i la comunicació entre professionals i la gestant durant l'embaràs i durant el treball de part, per tal d'orientar-se cap a un part més natural i menys medicalitzat, si la situació de salut de la gestant ho permet, així com el coneixement i l'acceptació de l'anestèsia obstètrica en la població immigrant. En aquest punt, es presentaran dades obtingudes a l'Hospital del Mar sobre l'acceptació de l'anestèsia obstètrica per part de les diferents ètnies i es treballarà el consentiment informat.

 

Altres temes a debatre seran: transmetre la situació actual de la morbilitat de la gestant, analitzant el seu tractament i la profilaxi d'algunes de les complicacions més freqüents, com la cronicitat del dolor post-cesàrea en el 30% dels casos que arriba a ser sever en gairebé un 6%. També es centrarà el simpòsium en el tractament del dolor no obstètric en la gestant, sovint molt complex degut a les dificultats en l'ús de medicacions en embarassades.

 

La medicina basada en l'evidència tindrà el seu espai d'excepció en aquest Simpòsium i l'analgèsia obstètrica serà analitzada sota aquest prisma. Posteriorment, es publicarà un llibre amb les conclusions extretes d'aquest fòrum de debat que aquest Simpòsium posa al servei dels professionals, any rera any.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat