Notícies

3 de juliol de 2018 - Informació general

Arriba a l’Hospital del Mar l’exposició itinerant ‘Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat’

Arriba a l’Hospital del Mar l’exposició itinerant ‘Mou-te amb salut, envolta’t de seguretat’

L'exposició, organitzada pels Mossos d'Esquadra i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, ofereix consells a la gent gran per evitar accidents i per evitar ser víctimes de robatoris.

El vestíbul de l'Hospital del Mar acull des d'ahir l'exposició itinerant 'Mou-te amb salut, envolta't de seguretat', amb la qual es volen fer arribar consells a les persones de més edat i als seus cuidadors i familiars. L'objectiu és conscienciar de la importància de prendre mesures de precaució i hàbits d'autoprotecció davant diferents situacions de la vida quotidiana per evitar ser víctima d'algun delicte o patir accidents domèstics. La mostra, formada per nou plafons amb missatges reforçats amb pictogrames, l'organitzen els Mossos d'Esquadra conjuntament amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i va començar el seu recorregut el passat 1 de març a Nou Barris.

Exposicio_mossos

L'exposició es divideix en diversos àmbits. En el de robatoris a casa s'incideix en la necessitat de tancar bé les portes, no donar dades personals ni bancàries per telèfon o bé, estar atents als falsos revisors. Al carrer, s'aconsella escollir camins segurs, evitar a desconeguts que ens vulguin distreure i evitar portar objectes de valor visibles. En el cas dels comerços i els bancs, no exhibir els diners, evitar aglomeracions, anul·lar les targetes de crèdit en cas de robatori i anar acompanyats d'un familiar. I és que una cada deu persones que han patit algun delicte a Barcelona té més de 65 anys, la majoria furts.

Exposicio_mossos

Pel que fa a la mobilitat, cal caminar cada dia, evitant possibles obstacles al carrer i a casa i intentar fer una dieta saludable. També s'ofereixen consells de seguretat a la llar, per evitar accidents, i es fa una crida a la ciutadania en cas de detectar persones grans en situacions de risc. L'exposició es podrà visitar fins al pròxim 9 de juliol.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat