Notícies

23 de gener de 2007 - Notes de Premsa

L'experiència de l'Hospital del Mar en l'estudi genètic de cèl·lules tumorals en permet l'aplicació en tumors de parts toves

L'experiència de l'Hospital del Mar en l'estudi genètic de cèl·lules tumorals en permet l'aplicació en tumors de parts toves

V edició del Curs sobre patologia quirúrgica: tumors ossis i de parts toves

L'estudi genètic de les cèl·lules tumorals permet diagnosticar i valorar el pronòstic dels pacients que pateixen aquests tipus de tumors. Enguany, la V edició del Curs sobre patologia quirúrgica, que organitza anualment el Servei de Patologia de l'Hospital del Mar, tractarà sobre tumors ossis i de parts toves.

El curs tindrà lloc, en el mateix Hospital, els propers dies 24,25 i 26 de gener. El Dr. Alameda de l'Hospital del Mar i la Dra. Oliva del Massachusetts General Hospital, Boston (USA), són els seus coordinadors. Es tracta d'un curs interactiu i multidisciplinar, amb una visió teòrico-pràctica d'aquest tipus de tumors, on els conceptes destacats en les conferències i ponències es treballen posteriorment al microscopi, en les sessions de treball que el caracteritzen.

 

Aquest curs és ja una cita obligada i reuneix, any rera any, a destacats patòlegs i experts en una especialitat concreta (enguany els tumors ossis i de parts toves), entre els que trobem especialistes de la talla del Dr. Christopher Fletcher i la Dra. Paola dal Cin (Brigham and Women Hospital de Boston, USA), el Dr. Andrew Rosenberg (Massachusetts General Hospital de Boston, USA), el Dr. Paolo Dei Tos (Regional Hospital of Trevisso, Italy) i el Dr. John Goldblum (Cleveland Clunic de Ohio, USA).

 

A més a més de revisar els criteris diagnòstics i d'establir els límits terapèutics en aquest tipus de tumors, un dels punts més esperats del curs és el seu estudi citogenètic. L'ús de la citogenètica és sobradament coneguda en altres neoplàsies (típicament, neoplàsies hematològiques com les leucèmies) però en altres tumors fins ara quedava pràcticament circumscrit a les neoplàsies renals. L'ús de la citogenètica en els tumors de parts toves és poc extès i, per aquest motiu, poder comptar amb la presència d'uns experts mundials con els Drs. Fletcher i Dal Cin, figures destacades d'aquest camp, sumat a l'experiència del Servei de Patologia de l'Hospital del Mar (IMAS), pot suposar una cita obligada pels especialistes i aportar un gran valor afegit. Pocs laboratoris de patologia del nostre país utilitzen l'estudi genètic de les cèl·lules tumorals per diagnosticar aquests tumors i per aproximar-ne el seu pronòstic. L'experiència en citogenètica del Servei de Patologia de l'Hospital del Mar permet utilitzar les mutacions genètiques d'aquestes cèl·lules tumorals per fer diagnòstic diferencial quan sigui necessari i, a més a més, això s'aconsegueix no tant sols entre diferents subtipus de tumors, sinó fins i tot entre tumors malignes i benignes amb certes similituds, la qual cosa representa donar un gran suport a la terapèutica.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat