Notícies

20 d'abril de 2018 - Notes de Premsa

L’Hospital del Mar estrena nova àrea de rehabilitació al Centre Fòrum

L’Hospital del Mar estrena nova àrea de rehabilitació al Centre Fòrum

La nova àrea té 1.000 m2, està situada a la primera planta de l'edifici i oferirà serveis de rehabilitació ambulatòria als veïns dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella. Els veïns la podran conèixer el pròxim dilluns 23 d'abril en una jornada de portes obertes.

El Centre Fòrum estrena la setmana que ve les instal·lacions de la nova àrea de rehabilitació, un equipament dotat d'equips d'última generació per atendre les necessitats dels pacients, incloent-hi la tecnologia de realitat virtual que ja s'utilitza amb èxit a l'Hospital de l'Esperança. Això facilitarà tractar casos de gran discapacitat, però també patologies menys greus, des de seqüeles per patologies neurològiques com ara l'ictus a problemes a l'aparell locomotor, sigui per un trauma o intervenció quirúrgica. Amb 1.000 m2 de superfície, la nova àrea de rehabilitació, "cobreix totes les facetes de la rehabilitació en aparell locomotor i neurorehabilitació", explica el Dr. Ferran Escalada, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació. També "aspectes més específics, com la rehabilitació del sòl pèlvic, el tractament del limfedema i la rehabilitació cardiorespiratòria".

Nova_àrea_rehabilitació

 

Acostar el servei al territori

L'obertura d'aquesta àrea confirma l'aposta del Parc Salut Mar per acostar als veïns i veïnes del territori els seus serveis. Com explica la gerent del PSMAR, la Dra. Olga Pané, "aquesta tendència segueix els criteris del Pla Estratègic 2020, que té com a un dels seus objectius concentrar els dispositius assistencials a prop de la població de referència, optimitzant els espais i adaptant les estructures i les inversions a les necessitats dels pacients". En aquest sentit, "volem ser reconeguts per la societat com una organització innovadora, centrada en una atenció de proximitat a tota la població de referència i diferenciada per oferir una assistència sanitària integral i per la qualitat en tots els nostres àmbits d'actuació".

Com recorda la gerent del PSMAR, la institució treballa per completar les 2 fases pendents del projecte integral d'ampliació i remodelació de l'Hospital del Mar, que li han de permetre desenvolupar tot el seu potencial, l'aproximació dels serveis que encara estan a l'Hospital de l'Esperança als ciutadans de Ciutat Vella i Sant Martí i incorporar tota la tecnologia i serveis necessaris per augmentar la capacitat de resposta per atendre en les millors condicions la creixent població de l'àrea de referència.

En un primer moment, l'equipament que es posa en marxa tindrà capacitat per atendre 200 tractaments cada dia. Per fer-ho, es reforçarà el personal existent. L'adequació de l'espai i la compra de l'equipament necessari ha tingut un pressupost d'1,3 m d'euros, a càrrec majoritàriament de l'Ajuntament de Barcelona i, en part, del PSMAR.

 

Jornada de portes obertes

Jornada_Portes_Obertes

Per donar a conèixer aquestes instal·lacions, el 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, s’ha fet una jornada de portes obertes al Centre Fòrum, amb visites guiades a la nova àrea de rehabilitació, el taller 'Aprèn a cuidar la teva esquena', un aperitiu saludable i una paradeta amb flors i manualitats fetes pels usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental del Centre Emili Mira (INAD-PSMAR), instal·lada al vestíbul del centre.

Taller_Portes_Obertes

Enllaç al programa de la jornada de Portes Obertes

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat