Notícies

21 de març - Informació general

El Dr. Joan Ramon Masclans, nou president de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

El Dr. Joan Ramon Masclans, nou president de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

El cap del Servei de Medicina Intensiva assumeix el càrrec amb l'objectiu de donar visibilitat a l'especialitat i potenciar l'aprofitament de les noves tecnologies.

La XXXIX reunió de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) va escollir el Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, com a nou president de l'entitat. La trobada, celebrada a Granollers el passat 15 de març, també va servir per acordar que el centre serà l'organitzador del congrés anual de la SOCMIC l'any 2020. Així es commemorarà el mig segle d'història de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar.

El Dr. Masclans ha assegurat que "és un orgull representar un equip de professionals, infermeres i infermers i metgesses i metges, en l'àmbit de la medicina intensiva i crítica de casa nostra". El seu objectiu durant la seva etapa al capdavant de la SOCMIC serà donar visibilitat a l'especialitat, amb formació MIR pròpia i especialistes experts en l'atenció dels pacients crítics, així com aprofitar les potencialitats de les noves tecnologies i fomentar la formació, la innovació i la recerca en l'àmbit del pacient crític. En aquest sentit, assegura que "acompanyat per l'equip que em dona suport a la Junta, la meva capacitat de lideratge pot ajudar als objectius plantejats i, a la vegada, posicionar el servei de l'Hospital del Mar al nostre territori". Actualment, la Dra. Irene Dot, adjunta del Servei de Medina Intensiva, també forma part de la direcció de la SOCMIC, com a membre del seu Comitè Científic.

Reunio_SOCMIC

 

Congrés de la SOCMIC 2020

El congrés de la SOCMIC, que l'Hospital del Mar organitzarà l'any 2020, és la reunió anual de l'entitat, integrada per metges i metgesses (especialistes i residents) i infermeres i infermers. En ell, s'aprofitarà per donar visibilitat a la marca del Servei de Medicina Intensiva del centre. Coincidirà amb el 50 aniversari de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital, la primera de Catalunya, amb el primer pulmó d'acer per ventilar a un pacient amb poliomielitis.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat