Notícies

9 de febrer - Informació general

Aliança estratègica entre l’INAD i l’ICS per a la creació de la nova Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i Maresme

Aliança estratègica entre l’INAD i l’ICS per a la creació de la nova Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i Maresme

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut) David Elvira ha inaugurat avui, dia 9 de febrer, les noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d'hospitalització per a adults creada gràcies a l'aliança entre el Centre Dr. Emili Mira (CAEM) i l'Hospital Germans Trias. La unitat donarà cobertura a un total de 322.488 persones, i entrarà en funcionament el pròxim dilluns dia 12.

El Centre Dr. Emili Mira (INAD-PSMAR), i l'Hospital Germans Trias i Pujol (Institut Català de la Salut (ICS)), són les institucions encarregades d'organitzar aquest sistema integrat d'atenció hospitalària de patologia aguda, sota l'impuls del Servei Català de la Salut (CatSalut). Aquesta unitat disposarà d'un servei d'urgències i una unitat d'aguts de 14 llits. El projecte potencia la relació entre els professionals de les dues institucions, que gestionaran objectius assistencials comuns en el territori, en col·laboració amb els serveis comunitaris. També s'hi incorporaran les activitats docents i de recerca.

 

Beneficiar-se de l'expertesa del CAEM

La creació de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d'Adults, amb la suma de l'expertesa dels dos centres, permetrà cobrir tota la cartera de serveis del pacient psiquiàtric hospitalitzat del Barcelonès Nord i el Baix Maresme­.

La novetat més significativa és el trasllat de les urgències psiquiàtriques del Centre Dr. Emili Mira (CAEM) a l'Hospital Germans Trias, on s'han dut a terme uns arranjaments importants per poder adaptar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. D'altra banda, l'hospitalització psiquiàtrica dels pacients en fase aguda de la malaltia serà compartida entre el CAEM i l'Hospital Germans Trias. Amb aquesta iniciativa es complementen els dispositius ja existents al CAEM, proporcionant una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda que requereixi estudi i ingrés en un hospital general. Alhora, també es disminueix l'estigma associat als problemes de salut mental, ja que s'atén en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat