Notícies

6 de febrer - Informació general

El Laboratori de Funció Pulmonar del Servei de Pneumologia ja disposa de dues infermeres acreditades amb l'European Spirometry Driving Licence

El Laboratori de Funció Pulmonar del Servei de Pneumologia ja disposa de dues infermeres acreditades amb l'European Spirometry Driving Licence

Concepción Ballano, infermera del Laboratori de Funció Pulmonar del Servei de Pneumologia, és la segona professional del centre acreditada per l'European Respiratory Society.

La infermera Concepción Ballano, membre del Laboratori de Funció Pulmonar del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar, és la segona professional del servei en assolir l'acreditació European Spirometry Driving Licence, que atorga l'European Respiratory Society (ERS). Es tracta de la segona edició del programa de formació, creat per cobrir tots els aspectes de l'espirometria i dotar els participants amb prou coneixement en la pràctica d'aquesta tècnica, així com convertir-se en practicants d'alt nivell en la realització dels tests.

El cap del Servei de Pneumologia, el Dr. Joaquim Gea, ha valorat la consecució d'aquesta fita per part de Ballano, que se suma a la seva companya, Laura Gutiérrez, que va assolir l'acreditació l'any passat. En aquest sentit, ha valorat que "com una notícia excel·lent el fet de tenir les dues infermeres del Laboratori de Funció Pulmonar acreditades, i les dues amb qualificació excel·lent, una puntuació de 98 punts sobre 100". Aquest fet permet el servei incrementar la qualitat de l'atenció als pacients, així com equiparar-se amb els estàndards europeus.

El procés per obtenir l'acreditació és fruit de la col·laboració entre l'European Respiratory Society i la Societat Espanyola de Pneumologia (SEPAR). A l'Estat, només una quarantena de professionals l'han aconseguit. Per arribar-hi, els aspirants han de superar un llarg procés, de gairebé nou mesos, que combina teoria i pràctica. L'acreditació és necessària a tots els països europeus per a realitzar les proves de funció pulmonar, que inclouen espirometries forçades. En el cas de l'Hospital del Mar, l'any passat se'n van realitzar 3.342, mig miler més que ara fa quatre anys.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat