Notícies

20 d'abril de 2017 - Informació general

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica concedeix el grau d'excel·lència al procés d'assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar a l'Hospital del Mar

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica concedeix el grau d'excel·lència al procés d'assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar a l'Hospital del Mar

La tromboembòlia pulmonar (TEP) és una malaltia amb un elevada morbimortalitat, constituint un problema de salut pública molt important. S'estima que la incidència aproximada de TEP és d'1 cas per cada 1.000 habitants a l'any amb una mortalitat que ascendeix al 15% en els pacients amb TEP d'alt risc.

Un correcte diagnòstic, una adequada estratificació del risc i un tractament apropiat del TEP ajuden, no només a augmentar la supervivència dels pacients, sinó a optimitzar els recursos sanitaris.

Des de fa alguns anys, a l'Hospital del Mar es realitza un abordatge multidisciplinari, del qual formen part tant la Unitat de Malalties Vasculars Pulmonars del Servei de Pneumologia com els serveis de Cardiologia, Cures Intensives, Radiologia, Urgències, Cirurgia Vascular i Hematologia. Aquest abordatge compleix els criteris de qualitat establerts tant en les guies nacionals com internacionals.

Per aquest motiu i després d'una exhaustiva valoració del procés d'assistència hospitalària de la tromboembòlia pulmonar a l'Hospital del Mar, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica ha decidit atorgar la màxima categoria de certificació (grau d'excel·lència) a aquest procés assistencial.

En la valoració es consideren tant aspectes assistencials que asseguren un correcte maneig dels pacients amb TEP en un àmbit multidisciplinari, amb baixa taxa de mortalitat i de complicacions durant el seguiment (hemorràgies i / o sagnats), com així també el seguiment d'un percentatge elevat de pacients en consultes monogràfiques. Alhora s'ha de demostrar el valor científic i docent dels professionals que atenen aquest procés.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat