Notícies

25 de juliol de 2014 - Informació general

L’Ajuntament de Barcelona atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Hospital del Mar

L’Ajuntament de Barcelona atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Hospital del Mar

El plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat per unanimitat la concessió del guardó

El Plenari del Consell Municipal ha acordat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Hospital de Mar de Barcelona com a reconeixement de la seva trajectòria centenària i per la seva contribució, en la tasca del tractament de malalties, i dels seus programes de prevenció i investigació que milloren la qualitat de vida dels residents de la nostra ciutat. L’atorgament d’aquesta medalla es va impulsar des de la Delegació de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

La Delegada de Salut, Cristina Iniesta, ha afirmat que “amb l’atorgament d’aquesta distinció, sobradament merescuda, estem fent un acte de reconeixement d’una institució emblemàtica de la ciutat que ha vetllat per millorar la salut i la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona en els darrers cent anys. L’Hospital gràcies als seus professionals ha viscut una gran transformació esdevenint un centre modern de referència, de coneixement i d’innovació en assistència, recerca i docència; un hospital que és patrimoni de la ciutat i de tots els barcelonins i barcelonines”.

La Història de l’Hospital del Mar és també la història de Barcelona del segle XX, i en l’actualitat, és un testimoni de modernitat d’una ciutat que ha fet de la qualitat de vida dels seus ciutadans un dels seus principals trets. Amb la seva trajectòria continuada de vocació de servei públic, l’Hospital del Mar ha contribuït a aquesta història de la Barcelona dels darrers cent anys: una institució sanitària al servei no només dels veïns dels districtes més propers com Ciutat Vella i Sant Martí, sinó de tota la ciutat.

Des de la seva entrada en funcionament el novembre del 1914, quan una epidèmia mortal de febre tifoidea assolava Barcelona i l’Ajuntament va decidir habilitar uns pavellons per ajudar a tractar els milers d’afectats, fins a l’actualitat, l’Hospital ha experimentat una transformació paral·lela a la viscuda per la ciutat, sempre amb el compromís científic, docent i de servei assistencial a la ciutadania com a motor i horitzó.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat