Notícies

17 de gener de 2014 - Informació general

Xifra rècord de trasplantaments renals durant l'any 2013 a l'Hospital del Mar

Xifra rècord de trasplantaments renals durant l'any 2013 a l'Hospital del Mar

L'Hospital del Mar ha realitzat 71 transplantaments renals l'any 2013, els millors resultats anuals en els 34 anys d'història de trasplantaments renals a la institució. Aquesta xifra supera amb escreix els objectius del Pla 50 de l'Hospital del Mar, que es fixa en aquest nombre els trasplantaments que cal aconseguir durant un exercici i que van ser exactament els que es van fer l'any anterior. L'Hospital del Mar és així el quart centre hospitalari de Catalunya per nombre de trasplantaments i el que més ha crescut en intervencions en els darrers anys.

Aquests bons resultats són fruit de l'estratègia de creixement que es basa en una eficaç coordinació entre els Serveis de Nefrologia, Urologia, Medicina Intensiva i el bloc quirúrgic. D'aquesta manera, s'ha aconseguit un extraordinari aprofitament dels òrgans procedents de dins i de fóra de l'hospital, amb l’impuls al programa de donants vius i la recent posta en marxa del programa de donació en asistòlia controlada, pioner a Catalunya.

A més, el proppassat 19 de juny l'Hospital del Mar va participar per primera vegada en un trasplantament renal creuat. La triple intervenció es va fer de manera coordinada i simultània amb l’Hospital Carlos Haya de Màlaga i l'Hospital de Cruces de Bilbao.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat