Notícies

25 de novembre de 2013 - Informació general

Èxit de participació en la conferència "La prevenció del suïcidi com repte per al segle XXI"

Èxit de participació en la conferència

Primera conferència del cicle "Nous reptes en Salut Mental i Addiccions"

Aquest dimecres 20 de novembre es va celebrar a la sala de Voltes del Centre Dr. Emili Mira la conferència La prevenció del suïcidi com repte per al segle XXI. Aquesta ha estat la primera del cicle "Nous reptes en Salut Mental i Addiccions", que enguany inicia l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) per a debatre temes relacionats amb el futur de la Salut Mental i les Addiccions.

La conferència va comptar amb gairebé 200 assistents. Psiquiatres, psicòlegs, personal d'infermeria, terapeutes, treballadors socials i altres professionals, vinculats d'una o altra manera amb el mon de la Psiquiatria, es varen trobar per conèixer i debatre entorn la realitat de la conducta suïcida i les experiències actuals pel que fa al tractament i la prevenció.

A part de professionals dels diferents centres del PSMAR, entre els assistents també ens van acompanyar representants de les administracions autonòmica i municipal, dels cossos de seguretat, de transport sanitari, de facultats de Ciències de la Salut i d'associacions de pacients i fundacions.

En la conferència central Suïcidi, on estem i on anem, Víctor Pérez, director de l'INAD, va definir els principals conceptes associats a la conducta suïcida i va revisar les experiències que s'estan duent a terme en la seva prevenció, dins i fora del nostre país, i que són cabdals per reduir el número de morts.

Felipe Solsona, cap de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar i president del Comitè d'Ètica del PSMAR, va parlar sobre la presa de decisions al final de la vida plantejant diferents interrogants entorn què és i què no és suïcidi.

Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), va tractar algunes consideracions sobre la relació entre alimentació i suïcidi, centrant-se en les recerques que s'estan fent sobre els beneficis de l'omega 3 i la vitamina D en la salut mental dels éssers humans.

I per concloure, l'Agència de Salut Pública de Barcelona va explicar el funcionament i les dificultats amb les quals es troben en el Registre de Mortalitat i les dades actuals de suïcidis a la ciutat de Barcelona.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat