Notícies

Del 9 al 31 d'octubre de 2013 - Art-Usuari

“De l'alienat a la persona” exposició sobre el trastorn mental greu i el procés de rehabilitació psicosocial

“De l'alienat a la persona” exposició sobre el trastorn mental greu i el procés de rehabilitació psicosocial

Passadís central de l'Hospital del Mar

Del 9 al 31 d'octubre de 2013, al passadís central de l'Hospital del Mar, trobareu l'exposició divulgativa “De l'alienat a la persona”, exposició sobre el trastorn mental greu i el procés de rehabilitació psicosocial.

El TMG engloba un conjunt de malalties de naturalesa i simptomatologia clínica ben diverses, que dificulten la vida de qui les pateix. Les seves conseqüències es fan extensibles a l’entorn familiar i social més directe, afectant les activitats de la vida diària, l’oci, el treball i les relacions socials. A Espanya, els estudis epidemiològics recents assenyalen que al voltant del 19% de la població ha presentat un trastorn mental algun cop en la seva vida.

Els programes de rehabilitació psicosocial de l’INAD

Al Centre Dr. Emili Mira, ubicat a Santa Coloma de Gramenet, es concentren els programes de rehabilitació psicosocial, tractament que com objectiu principal cerca afavorir l’autonomia i la independència de la persona amb TMG i facilitar la seva reinserció sociofamiliar i laboral. Els equips terapèutics treballen, per una banda, la rehabilitació de la malaltia perquè la persona reconstrueixi el seu projecte de vida, centrant-se en l’afectivitat, la consciència de la malaltia i l’adherència al tractament, i per una altra, la rehabilitació de la persona, focalitzant-se en la consciència cognitiva i corporal, l’autoestima i l’autocontrol emocional.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat