Notícies

11 de març de 2013 - Notes de Premsa

BARCELONA BREAST MEETING “Redefinint la cirurgia de mama: compartir experiència i construir coneixement”

BARCELONA BREAST MEETING “Redefinint la cirurgia de mama: compartir experiència i construir coneixement”

Organitzat pel Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar organitza del 13 al 15 de març el Barcelona Breast Meeting, trobada on 30 experts mundials, juntament amb més de 300 professionals, discutiran nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.

La trobada consistirà en ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es presentaran les tècniques més actuals en cirurgia de mama per optimitzar resultats, reduir complicacions i promoure més recerca i desenvolupament en aquesta àrea de la cirurgia plàstica. A més, s'abordarà el tractament de les seqüeles del càncer de mama en dones d’edat avançada o amb una constitució física de poca massa corporal.

Després de més de 10 anys organitzant reunions internacionals de cirurgia plàstica, l’Hospital de Sant Pau segueix sent el veritable motor de la innovació i el coneixement en aquesta disciplina, no tan sols al sud d’Europa sinó a escala internacional. En aquest sentit, malgrat el moment de crisi actual, la trobada aconsegueix aplegar 30 experts mundials -entre ells Robert Allen (EUA), Andrew Baildam (Regne Unit) i Frederic Kolb (França)- i més de 300 professionals de 22 països (Europa, Àsia i Amèrica). A més compta amb el suport de la indústria mèdica i farmacèutica, que ha escollit Barcelona per presentar les darreres novetats en cirurgia del càncer de mama.

Per primer cop a Europa es practicaran dos tipus d’intervencions quirúrgiques molt innovadores que amplien el ventall de recursos quirúrgics per fer front al càncer de mama i a les conseqüències del seu tractament. Són la reconstrucció microquirúrgica amb els penjalls de les perforants de la femoral profunda (PAP) i la tècnica del Breast Sharing, que consisteix a fer un pit nou usant una part de l’altre sa.

Com a novetat, el Barcelona Breast Meeting implementa la darrera tecnologia en comunicació per a reunions científiques, a través d’una aplicació per als mòbils que permetrà els assistents adreçar-se en temps real als coordinadors de les taules de treball, aconseguint que el diàleg i la interacció sigui molt més activa.

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar és pioner en l'aplicació de les tècniques més avantguardistes en la reconstrucció mamària, entre elles, la reconstrucció mitjançant teixit propi (autòleg) de la pacient i el tractament quirúrgic del limfedema.

Una de cada 10 dones pateix càncer de mama al món occidental. A Espanya, on és el tipus de tumor que provoca més número de morts en dones, cada any es diagnostiquen 20.000 casos nous.

Barcelona Breast Meeting compta amb el suport de la SECPRE (Sociedad Española de Cirugía Plástica Reparadora y Estética), la SESPM (Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria) i EURAPS (The European Association of Plastic Surgeons).

Més informació sobre Barcelona Breast Meeting:

www.barcelonabreastmeeting.com

Contacte:

Departament de Comunicació corporativa i relacions ciutadanes 93 553 78 30 premsa@santpau.cat

Departament de Comunicació Corporativa Hospital del Mar 93 248 30 72 comunicacio@hospitaldelmar.cat

 

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat