Notícies

25 de gener de 2013 - Informació general

El Programa d'intercanvi d'infermeria 1x1 iniciativa destacada pel Pla de salut de Catalunya 2011-2015

El Programa d'intercanvi d'infermeria 1x1 iniciativa destacada pel Pla de salut de Catalunya 2011-2015

El Departament de Salut ha destacat el Programa 1x1 com iniciativa capdavantera en l'àrea "Incorporació sistemàtica del coneixement professional i clínic" i ha elaborat un vídeo per a difondre'l a través del seu Canal de Salut.

Els hospitals del Mar, Sant Pau, Vall d'Hebron, Clínic i Sant Joan de Déu van posar en marxa el programa d'intercanvi per donar a conèixer l'activitat professional d'altres centre hospitalaris, permetent que els professionals que ho desitgin puguin formar-se en un altre hospital mitjançant la realització del seu treball diari. L'objectiu primer és compartir i millorar els coneixements, habilitats i actituds dels professionals sanitaris davant l’evolució científica i tecnològica i les demandes i les necessitats del sistema sanitari. Amb el Programa 1x1 també s'afavoreix l'actualització dels coneixements dels professionals i la millora de la seva qualificació, l'increment en la seva motivació i valoració en l'ús dels recursos sanitaris, el generar coneixement assistencial, organitzatiu, social i ètic, l'establir canals de comunicació entre professionals i l'aprenentatge d'altres tècniques i innovacions.

El Departament de Salut elabora periòdicament el Pla de salut, que és l'instrument indicatiu i marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut, en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un document estratègic que articula la reforma del sistema sanitari català sobre tres eixos d'acció per tal de donar resposta a les noves necessitats socials: l'abordatge de les malalties més comunes, l'atenció integral als pacients crònics i la modernització organitzativa. El Departament de Salut ha destacat el Programa 1x1 com iniciativa capdavantera en l'àrea "Incorporació sistemàtica del coneixement professional i clínic" i ha elaborat un vídeo per a difondre'l a través del seu Canal de Salut.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat